Jätteskräll av Guli Stella

Lena Dahlbäck tog sin första tränarseger för året, då Lycksele inledde sin travvecka på fredagskvällen.

Detta genom sexåriga kallblodsstoet Guli Stella, som svarade för en jätteknall då hon rundade hela fältet och vann på 1.28,5/2160 meter.

Guli Stella hade ett knepigt utgångsläge med bakspår på tillägg. Till en början fick hon en resa i fjärde-femte par invändigt, men knappa varvet sökte sig Krister Söderholm utåt och följde med i attackerna i tredjespår.

I sista kurvan tvingades Guli Stella ut i fjärdespår en bit, men hon avslutade rejält och avgjorde till slut klart med 1,5 längder. Detta efter ett slutvarv på 1.28,0.

För Guli Stella var det här andra segern i 58:e starten och den första segern sedan hon kom i träning hos Lena Dahlbäck i slutet av fjolåret. Hon var en frisk 55-oddsare hos ATG och förstapriset i loppet var 20 000 kronor.

Mikael Lindqvist ar nära att överraska med Diva Å, men fick nu ge sig med ett huvud mot favoriten O.K Nalan efter en tät slutstrid där även Hazel Web (tränad av Johnny Sandman) var med och krigade om segern.

Diva Å kördes till ledningen på första långsidan och släppte sedan till favoriten O.K Nalan efter ett drygt varv. In på upploppet kom luckan och Divå Å var nära att hinna dit då favoriten tappade travet sista biten.

Nu slutade Diva Å tvåa på 1.18,2/2140 meter medan Hazel Web tog tredjeplatsen på 1.17,5/2160 meter.

Sambucus P.R, tränad av Jan Hällgren, visade fortsatt form då han slutade tvåa på 1.14,2/1640 i ett rätt tufft sällskap. Från bakspår hamnade Sambucus P.R bra till i andra ytter, men tätparet stack iväg en bra bit där framme och Sambucus blev därmed utan rygg mest hela slutrundan.

Nu klev han ändå fram och kopplade grepp en bit in på upploppet tillsammans med Leif Eriksson. Till slut fick han bara ge sig mot en smygkörd Mellby Emeralds.

I montéloppet var Bestitvå (tränad av Christian Månsson) lite rappare med ett lopp i kroppen och tog nu en andraplats tillsammans med Jessica Nilsson bakom vinnaren Milda Andover. Plus också till Datastrom Am (Thelma Ragnarsson) som med Melinda Renman på ryggen avslutade duktigt som trea från köposition.

Jerker Bjurmans treåring Ravn Kiro tog en ny framskjuten placering då han slutade tvåa i det avslutande loppet på 1.32,3/2160 meter. Ravn Kiro sökte sig framåt i spåren under slutvarvet och kopplade grepp från dödens tidigt på upploppet, men till slut fick han ge sig med en halv längd mot Solängethästen Tallmons Wiking.

En tredjeplats blev det för Jessica Lindgrens treåring Wilde i ett annat lopp. Wilde galopperade i första sväng, men reparerade helt okej i sitt debutlopp.