Första segern för Zolglimten

Skellefteåtravet tog för sig rejält vid Bodens fredagstävlingar. Det blev hela fyra segrar genom Zorro Swing (Jens Eriksson), Zolglimten (Jennifer Lundström), Midnight At Home (Anders Stenman) och Wally Cocktail (Kjell-Ove Eriksson).

För Zolglimten (bilden) och Midnight At Home var det deras första seger i karriären.

Jens Erikssons stjärna Zorro Swing har vunnit många gånger tidigare och tog nu sin 18:e seger genom karriären. Som favorit i ett långlopp kom han smidigt ut i fjärde par utvändigt från innerspår på tillägg och satt kvar där tills dryga varvet från mål, då Jens Eriksson körde till i tredjespår.

Det bet bra för Zorro Swing som kunde pressa sig till ledningen 550 kvar och sedan vann ohotad med 1,5 längder på 1.15,2/2660 meter. Detta efter ett slutvarv på 1.12,7 i ett lopp där förstapriset var 25 000 kronor.

– Nu testar vi att anmäla till V75 i Boden så får vi se om vi har tillräckligt med startpoäng för att komma med i silverdivisionen. Annars blir start i Midsommarkransen på hemmaplan helgen efter, berättar Jens Eriksson.

Jens var också kusk bakom Wailly Cocktail som tog sin första seger sedan han köptes till Skellefteå för ganska precis ett år sedan. Sexårige Wally Cocktail, som tränas av Kjell-Ove Eriksson, vann P21-loppet på 1.15,9a/2140 meter efter att ha hamnat bra till i tredje ytter från tredje startled. Han gjorde sedan en stark slutkurva i tredjespår och till slut avgjorde han säkert med 1,5 längder före Elsaonvacation.

Jennifer Lundström har gjort ett bra tränarjobb med Zolglimten, som nu äntligen spräckte sin segernolla i karriärens 19:e start. Efter två fina andraplatser tidigare i år blev Zolglimten hårt betrodd denna gång och han gjorde inget misstag som favorit. När alla konkurrenter framför gick ner på innerspår valde kusken Krister Söderholm att avancera framåt och 1250 kvar kunde han också överta ledningen med Zolglimten. Efter ett slutvarv på 1.29,7 höll Zolglimten undan till en säker seger med en halv längd på 1.131,8/2160 meter. Förstapriset var 30 000 kronor.

Treårige Midnight At Home tog karriärens första seger i sin tredje start. Förra gången på Solänget blev det tidig galopp, men nu skötte sig Midnight At Home och kunde då avgöra med knapp marginal till slut på 1.18,0/2160 meter. Robert Dunder tog det ganska lugnt från start, men hittade så småningom tredje ytter. Därifrån blev det en rejäl attack i tredjespår 650 kvar och via ett slutvarv på 1.15,6 avgjorde Midnight At Home på ett övertygande sätt. I detta lopp var segerchecken på 25 000 kronor.

Skellefteåtravet hade hela 28 hästar till start i Boden denna kväll och förutom fyra segrar blev det mängder med framskjutna placeringar,

Guldhagens Leopold (Christian Månsson), Xigaro Bay (Hampus Eriksson), Pinewood Man (Gabriella Laestander) och Wild Wking (Krister Burström) tog alla en andraplats med mersmak.

Pinewood Man gjorde sitt bästa lopp på länge och var faktiskt nära att kontra till seger från ledningen. Nu landade han på 1.15,7a/2140 meter och hade samma tid som vinnaren Titan As.

Philip (Bertil Ådin), Kabanoss (Gabriella Laestander), Nesvik Oda (Emilia Eriksson) och Kempebra (Johnny Sandman) tog alla en tredjeplats.