Forspärla tvåa på V75

Forspärla gjorde ett nytt topplopp vid lördagskvällens V75-omgång på Bodentravet.

Jag Gustavssons nioåriga sto rekordsänkte till 1.23,4/2140 meter när hon skar mållinjen som fastlåst tvåa. Andraplatsen var värd 55 000 kronor.

Kusken Jan Norberg gav Forspärla en fin resa, då han hittade ner i rygg på ledande Rubus efter start. Där satt man sedan hela loppet utan att få fritt till slut.

– Norberg sade att det hade blivit en explosion om luckan kommit 100 kvar. För att vinna i sådana här sammanhang måste man ha lite tur, men nu får vi vara belåtna att hon fick en bra resa och gjorde det så bra. Jag är stormnöjd med hennes insats, säger Jan Gustavsson.

Ledande Rubus vann på 1.23,2 tillsammans med Hans Bergh efter en snabb avslutning på 1.21,6 sista 500. Där bakom tassade Forspärla med lätthet med och såg ut att ha en del sparat över mål.

– Hon tävlade barfota bak för första gången i år och jag visste att det skulle ge effekt. Men inte kunde jag tro på förhand att hon skulle landa på en 1,23-tid. Det är fantastiskt hur en häst som är nio år kan fortsätta utvecklas så här, säger Jan Gustavsson.

Av Skelleftehästarna på V75 fick Al’s Raging Ace, tränad av Mikael Lundmark, med sig ett sjättepris i klass II-försöket. Det blev en stökig inledning med mycket galopper och Al’s Raging Ace hamnade i fjärde par invändigt från sämsta utgångsläget. På avstånd rekordsänkte han till 1.15,0a/2140 meter och tjänade 6 000 kronor som sexa.

Utanför V75 var Jessica Lindgrens Slotts Pila sjua i ett kallblodslopp med 100 000 kronor i förstapris. Slotts Pila landade på 1.28,4/2640 meter, men gjorde en stark upphämtning efter startgalopp och klockades till 1.26,2 sista 2000 efter en slutrunda i tredjespår.

Christian Månssons Jelmer Boshoeve rekordsänkte till 1.14,5/2160 meter i sin första start på två månader. Från tredje ytter hamnade Jelmer Boshoeve i dåliga ryggar på sista bortre långsidan, men i skymundan avslutade han med 1.13,3 sista 500 på ett bra sätt.

I ett montélopp var Gabriella Laestanders Augustus F femma från rygg ledaren.