Trippel av Magnus A Djuse

Magnus A Djuse (på bilden bakom No Business) tog en trippelseger inom V64 på Skellefteåtravet på torsdagskvällen.

Hemmahästen Zorro Swing var mycket nära att överraska i den sista avdelningen, men blev nu slagen med ett huvud av Going For Gold Zaz i de allra sista stegen.

Magnus A Djuse satt upp bakom flera betrodda hästar denna tävlingskväll och med sina kyliga körhänder gjorde han väldigt få misstag.

Djuse inledde V64-spelet med tre raka segrar bakom Pleasure For Cash, Järvsö Elling och No Business. Alla tre var favoritspelade, men de levererade också och samtliga gjorde väldigt fina insatser.

Förutom tre segrar var Magnus A Djuse även tvåa med Redhot Tap Dancer och trea med Cobourg Hanover som gjorde en storstilad upphämtning efter galopp.

I ett försök till Dubbelcupen spetsvann Ålia Rännil i sin årsdebut tillsammans med Rikard N Skoglund. Hemmakusken Jens Eriksson körde startgalopp med sin lånestyrning Myrsjös Ruter Ess, men kom snabbt ifatt i fjärde par invändigt. Jens backade sig sedan ut mitt på den sista bortre långsidan och Myrsjös Ruter Ess avslutade sedan starkt som tvåa på nya rekordet 1.26,9a/2140 meter, en halv längd bakom vinnaren.

I ett sprinterlopp gav Daniel Wäjersten favoriten Merritt en fin resa i andra ytter. In i sista sväng styrde Wäjersten fram utvändigt ledaren och över målrakan avgjorde Merritt enkelt med två längder på 1.13,0a/1640 meter.

Den hårdaste slutstriden kom i den sista V64-avdelningen där Jens Eriksson hittade andra par utvändigt från bakspår med Zorro Swing. Mitt på sista bortre långsidan tappade Zorro Swing sin rygg då Hagentoy tog över ledningen, men Zorro kämpade starkt hela vägen och kopplade ett knappt grepp 75 meter från mål.

Längst ut i banan kom nu Going For Gold Zaz/Nicklas Westerholm och avgjorde med knapp marginal den sista biten. Från femte par utvändigt avslutade Going For Gold Zaz med 1.11,1 sista 400 och han vann nu med huvud på 1.13,4/2160 meter.

Zorro Swing slutade tvåa på 1.14,1/2140 meter och tjänade 15 000 kronor.

I övrigt av hemmahästarna kan nämnas att Brida, tränad av Anki Frisk, hängde med till ett tredjepris från rygg ledaren bakom No Business och tjänade 10 000 kronor.

Jerker Bjurmans Holter Oda var fyra från ledningen i ett försök i Sleipner Cup och tjänade 7 500 kronor.

Utanför V64 gjorde Zolglimten en positiv debut i Jennifer Lundströms regi. Efter en resa i andra ytter travade Zolglimten nya rekordet 1.32,6/2160 meter som tvåa och var bara slagen med en längd av storfavoriten B.W Kungen.

Heavenly W.W, tränad av Leif Eriksson och körd av Jens Eriksson, var trea på 1.17,6a/2140 meter från fjärde par invändigt i sin andra start för året.