Tips till tävlingarna 7 maj

Skellefteåtravet är huvudbana på torsdagskvällen där det vankas V64-spel med garanterat hög omsättning. Första start är klockan 18.20 och totalt tio lopp står på programmet. Ranking och matiga tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Observera att publikområdet är stängt, men loppen går att följa via ATG-live från klockan 18.

Magnus A Djuse (bilden ovan) och Mats E Djuse har ett flertal heta segerkandidater under kvällen och de två bröderna lär gå en egen match i matchen denna tävlingsdag.

Lopp 1
Ranking: 1 Eagle In Disguise – 5 Gazoline – 6 B.W.T.Fremont. Outs: 7 Midnight At Home.
Kommentar: Eagle In Disguise hade samma läge på Bergsåker och spårade då från start till mål. Efter ett inledningsvarv på 1.18,3 blev han uppvaktad ut på slutvarvet, men gick lätt undan över upploppet och vann med 2,5 längder på 1.17,1/2140 meter utan att vara tom. Bra chans igen från innerspår.

Lopp 2
Ranking: 7 Abraxas – 2 O.K.Nalan – 5 Liquify’Em. Outs: 11 Ego Hoss.
Kommentar: Abraxas har varit mycket spelad i alla sina fyra starter och kommer allt närmare sin första seger. Kanske kan det vara dags nu då Jenny Engfors hoppar upp och ersätter avstängda Hanna Olofsson. Hästen blir allt bättre för varje start, senast fick han nöja sig med andraplatsen från ledningen trots en kraftig rekordsänkning.

Lopp 3
Ranking: 9 B.W Kungen – 2 Ronja N.N – 4 Sundbo Äventyr. Outs: 6 Tåga Molly.
Kommentar: B.W Kungen står bra inne i det här loppet och gynnas av att det inte blev så många hästar att runda från sina dubbla tillägg. Han gjorde en rejäl insats vid segern i Östersund den 6 april då han gick fram utvändigt ledaren efter en bit och sedan avslutade med 1,29-varv. Senast hade han varit tvåa om han inte galopperat 650 kvar.

Lopp 4/V64-1
Ranking: 12 Pleasure For Cash – 8 No April Fool – 9 Kathedral Zon. Outs: 2 One Of Us.
Kommentar: Pleasure For Cash var hårt betrodd i ett V75-lopp senast, men blev då för het i ledningen med helstängt huvudlag över lång distans och spillde för mycket krut. Han höll ändå heroiskt och det kan vara en fördel att han får anfall bakifrån nu. Tränaren byter huvudlag till den här starten och Magnus A Djuse är den kusk som har bäst statistik bakom den kapable sexåringen. En tänkbar V64-spik. No April Fool tävlade bra i vintras, men har haft ett uppehåll på nästan fyra månader och kan behöva lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Likafullt ett givet bud om favoriten gör bort sig. Kathedral Zon fungerade förbättrat senast då han höll till en andraplats från ledningen. One Of Us hade en fin utveckling som treåring och gör en spännande årsdebut här. Kan öppna snabbt och sitter bra till direkt från ett andraspår bakom startbilen.

Lopp 5/V64-2
Ranking: 5 Järvsö Elling – 6 Kalmar – 4 Byske Philip. Outs: 2 Guli Anna.
Kommentar: Järvsö Elling har hittat nya växlar på sistone och gjorde en fantastisk upphämtning efter stor startgalopp senast, då han klockades till 1.23,7 sista 1600 meterna. Han räds inte att göra grovjobbet och får vinnartipset i det här fina lilla startfältet. Kalmar är en läcker typ som gör årsdebut här. Han är väl förberedd inför sin comeback, även om siktet främst är inställt på de större årgångsloppen senare i år. Har en mycket vass speed och blir farlig om han sitter bra till när man kommer in på upploppet. Byske Philip tjänade mycket fina pengar som treåring och har nu lopp i kroppen efter sin vinterträning. Har fart för att matcha de främsta om han får det serverat. Guli Anna vann Kriterietstoet fjol och tjänade 350 000 kronor på ett bräde. Är säkert väl förberedd inför sin comeback och det ska bli intressant att se om hon kan hålla undan för hingstarna som står 20 meter bakom. Tekno Viking har tjänat minst pengar i fältet och står också på startfållan. Har vunnit opressad i två starter och testas nu mot årgångstoppen. Klockades till 1.25/1900 meter efter galopp i Gävle i mars och har onekligen fart för att överraska.

Lopp 6/V64-3
Ranking: 6 No Business – 3 Brida – 10 Unleash The Steel. Outs: 4 Florianne.
Kommentar: No Business är en lovande treåring som inlett med två segrar på fem på försök. Senast rekordsänkte hon med två sekunder efter att ha fått ett bra rygglopp i främre träffen. Ändå travade hon inte helt perfekt den gången och tränaren kommer att göra en del justeringar till den här starten. Bland annat byter man vagn och Östersundshästen har passande förutsättningar här i ett stolopp. Brida har två raka andraplatser sedan hon köptes till Skellefteå. Hon blir allt bättre för varje start då hon hade haft ett långt tävlingsuppehåll innan. Är snabb ut och lättplacerad. Från ledningen kan hon blir svår att plocka ner. Unleash The Steel har matchats i tuffare gäng än detta. Även om hon gjort sina bästa lopp i ledningen behöver hon inte vara avsågad här. Florianne rekordsänkte rejält senast efter en invändig löpning. En outsider även om hon står lite hårt inne i loppet.

Lopp 7/V64-4
Ranking: 7 Prins C.K – 4 Tangens Lilja – 3 Ålia Rännil. Outs: 6 Källsjöviking.
Kommentar: Prins C.K är en vinnartyp som tagit 9 segrar på 15 starter. Galopperade senast 1100 kvar då det blev en temposkärpning och han försökte pressa sig till ledning. Visade ändå 1.25,8 i ett varv utvändigt ledaren. Blir svårstoppad felfri. Tangens Lilja har fått några nyttiga lopp efter sitt vinteruppehåll och senast fullföljde han bra på nytt rekord efter en resa i tredje-fjärde ytter. Hon är rejäl och brukar palla med en del grovjobb. Ålia Rännil har högintressanta förutsättningar i sin årsdebut, då hon har ett bra spår och får Rikard N Skoglund i vagnen för första gången. 12-åringen är snabb ut och har vunnit många lopp i spets. Källsjövking var ute i ett V75-lopp senast och fullföljde klart godkänt som fyra från dubbla tillägg. Han har vuxit med uppgifterna på slutet och är ett outsiderbud. Rappodina spurtade bra i skymundan senast som femma i Boden. Gynnas mycket om det skulle bli överpace. Laxfaks har onekligen bäst segerprocent i fältet – 10 segrar på 12 starter! – men får likafullt slå ur underläge när han gör comeback i ny regi från sämsta utgångsläget. Efter en vinter med omlagd träning kan han behöva lopp i kroppen för att hitta formen.

Lopp 8/V64-5
Ranking: 6 Merritt – 7 Redhot Tap Dancer – 2 Nolimitjimmit. Outs: 5 Atlas Eagra.
Kommentar: Merritt kommer från en V75-seger på bra tid och har höjt sig en nivå sedan han kom till Daniel Wäjersten. Är anmäld barfota runt om och är en given segerkandidat efter sin övertygande insats senast, även om det var nästan sju veckor sedan. Redhot Tap Dancer hade fyra raka segrar innan han testade V75 hemma på Umåker senast. Gjorde ett topplopp även där, men trots 1.12 sista 1500 meterna räckte det bara till en fjärdeplats i det tuffa sällskapet (Van Gogh Z.S vann). Nolimitjimmit kom aldrig in i loppet från bakspår senast och gick i mål med en del sparat. Har bra förutsättningar nu då han fått ett passande spår över sprinterdistans. Atlas Eagra är också snabb ut och höll bra till en andraplats näst senast efter att ha eldat på i spets.

Lopp 9/V64-6
Ranking: 3 Cobourg Hanover – 5 Hagentoy – 6 Everest de Ginai. Outs: 11 Going For Gold Zaz.
Kommentar: Cobourg Hanover gick i mål med krafter kvar från rygg ledaren näst senast. Förra gången fullföljde han starkt i ett V75-lopp mot väldigt bra motstånd och hästen står på tur för att vinna start. Han lär testas i ledningen denna gång och från den positionen är han hästen att slå. Hagentoy agerade lite trögt senast, men har han en bra dag räcker det långt i den här klassen. Everest de Ginai räckte inte till i sin Sverige-debut senast då han startade på V75. Har nu lopp i kroppen och kommer säkert att vara förbättrad. Going For Gold Zaz har ett chansartat utgångsläge med innerspår på tillägg. 12-åringen visade annars förra säsongen att han kan fortfarande kan hävda sig väl i tuffare konkurrens. Zorro Swing har en lite gropig programrad och får slå ur underläge från bakspår denna gång. Han har inte haft rätta flytet på sistone, då han suttit fast ett par gånger och på Umåker den 18 april blev det galopp direkt bakom startbilen. Det kan dock vara farligt att underskatta hemmahästen helt. Han vann faktiskt på nytt banrekord i Skellefteå just den här årstiden förra året och har han lite flax med löpningsförloppet är han tillräckligt bra för att vinna i den här omgivningen.

Lopp 10
Ranking: 6 Beyond Tested – 8 Global Tail – 5 Titan As. Outs: 10 Jagger Zon.
Kommentar: I det avslutande P21-loppet gör Beyond Tested comeback efter sin vintervila. Han levde inte riktigt upp till förväntningarna i slutet av förra säsongen, men nu kommer han med omladdade batterier och i den här omgivningen ska det vara bra segerchans om han är vid sunda vätskor.