Tips till tävlingarna 21 maj

Nio breddlopp står på programmet vid torsdagens tävlingar på Skellefteåtravet där både V5 och V4 finns på spelmenyn. Första start är klockan 17.45 och tävlingarna körs utan publik. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1
Ranking: 5 Haparanda Boko – 4 Entré – 2 Offshore Queen. Outs: 1 Jet Crosser.
Kommentar: Finska sexåringsstoet Haparanda Boko har inte vunnit på åtta starter, men nu kan det vara dags i lämplig omgivning. Hon har visat att hon kan öppna bra bakom startbilen och borde sitta bra till direkt härifrån. När hon travade sitt rekord (1.17,6a/2140 meter) i Boden förra sommaren gled hon ut utvändigt ledaren 850 kvar och fullföljde starkt som tvåa.

Lopp 2
Ranking: 6 Risåberra – 5 Elmer M – 4 Prima Salvia. Outs: 1 Philip
Kommentar: Risåberra hade tränat bra inför sin comeback senast och vann då trots  galopp till glatt odds. Blir betydligt mer påpassad denna gång och trots 20 meters tillägg ser uppgiften överkomlig ut. Ska ha god segerchans om han sköter sig.

Lopp 3/V5-1
Ranking: 1 Simon Angel – 3 Caribbean Blue Ås – 10 Elsaonvacation. Outs: 9 Lou Dana.
Kommentar: Simon Angel galopperade direkt från start senast , då det var ett sprinterlopp med autostart och det blev kanske stressigt då det var många som laddade från början. Gjorde en stark upphämtning efter startgalopp näst senast, då hon tappade 40 meter men ändå kom tillbaka och var trea på 1.17,4a/2140 meter. Har nu ett smaskigt utgångsläge där hon står ensam på start och då borde hon gå iväg felfritt. Blir svårfångad där framme. Caribbean Blue Ås är bra igång och har sprungit 1,14-tider i sprinterlopp två gånger i år. Har onekligen kapacitet för att vara långt framme.
Strukna: 2 Stealthestarlight, 7 Pennsylvania.

Lopp 4/V5-2
Ranking: 2 Let’s Dance L.A – 6 Amarula Bishop – 4 Neymar. Outs: 9 Erase The Law.
Kommentar: Let’s Dance L.A avslutade bra från fjärde invändigt senast i ett tuffare sällskap. Står nu bra till i en spårtrappa och från det här utgångsläget torde det bli ett mer offensivt upplägg. Amarula Bishop galopperade mitt på upploppet senast och hade varit långt framme felfri. Tål att göra en del själv i loppen. Neymar har nu lopp i kroppen efter långt uppehåll och har säkert gått framåt en hel del. Har ett bra spår och är snabb ut. Erase The Law har aldrig vunnit på 21 försök, men i den här omgivningen är han en farlig outsider från ett bra smygläge. Han travade en låg 1.15-tid när han var tvåa i ett sprinterlopp i Boden förra säsongen och slog då några hyggliga hästar. Han har haft dålig utdelning på sistone, men i det här sällskapet kan han som sagt bli giftig med klaff på loppet.

Lopp 5/V5-3/V4-1
Ranking: 1 Emilie K – 5 Green Keeper U.S, 8 Ocean Face. Outs: 9 Bailiff.
Kommentar: Emilie K skrällvann ett V86-lopp över lång distans tidigare i år. Startade i ett par V75-lopp i april och går nu ner i klass. Green Keeper U.S sändes till ledningen senast och höll till 200 kvar. Kanske testar samma upplägg igen och ska räknas tidigt. Ocean Face avslutade vasst vid segern i mars då han rundade hela fältet från köposition. Trist utgångsläge nu även fast läget förbättrats något av att två konkurrenter blivit strukna, men gynnas om det blir hård körning där framme.
Strukna: 3 Global Tail, 7 Alvena Costashorta.

Lopp 6/V5-4/V4-2
Ranking: 11 Forspärla – 7 Stålville – 5 Björlifix. Outs: 3 Vindpärla.
Kommentar: Forspärla drog på sig en halsinfektion för ett par månader sedan och sedan har tränaren haft svårt att hitta passande lopp. Häst mot häst har hon blivit tuffare än de flesta här, men samtidigt är det ingen lek att plocka in 60 meters tillägg. Hon får vinnartipset även om man också ska beakta att det var drygt två månader sedan hon startade. Stålville vinner inte så ofta numera, men han har avslutat bra flera gånger i år och tagit framskjutna placeringar. Senast var han oplacerad i ett V75-lopp och fastnade då invändigt till slut. Björlifix hamnade utvändigt ledaren efter en bit senast i ett långlopp. Mattades då slut, men höll ändå helt okej som trea.

Lopp 7/V5-5/V4-3
Ranking: 6 Lennox Laday – 5 Gatelink – 4 Digital Winner. Outs: 9 Quick Crown.
Kommentar: Lennox Laday brukar vara med i betydligt tuffare sammanhang, men han drog dåliga lägen i ett par lopp i början av den här säsongen och senast blev det tidig galopp i ett rivigt sprinterlopp där han var med och laddades från start. Han sprang i alla fall 1.11,3 sista varvet efter galoppen och visade att formen är klart i kommande. Nu får han ta nya tag i ett breddlopp och han måste ha god segerchans här. Gatelink startade i ett par V75-lopp tidigare i år utan att få någon vidare utdelning. Är också van betydligt tuffare sällskap och går nu ner i klass.

Lopp 8/V4-4
Ranking: 4 Järnsaxa – 1 Pilbo Titan – 2 Tåga Ted. Outs: 6 Röyns Kristine.
Kommentar: Järnsaxa kördes till ledningen efter 550 meter i sin comeback senast och höll då bra som trea. Mötte en motståndare som var alldeles för bra förra gången och nu ser uppgiften lite enklare ut. Pilbo Titan har matchas i lite tuffare gäng tidigare i år och har nu en intressant uppgift från ett bra läge. Tåga Ted har inte vunnit sedan debuten som treåring. Får nu Jan Norberg i sulkyn för första gången, vilket känns intressant.

Lopp 9
Ranking: 2 Florianne – 4 Wretched – 5 Russjkat. Outs: 8 Freewayman Ås.
Kommentar: Florianne galopperade bort sig tidigt senast. Var annars klart positiv som fyra gången innan då hon rekordsänkte rejält som uppanmäld. Vettig uppgift här och måste räknas tidigt bara hon sköter sig.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge