Stjärnvin Linn positiv trea

Stjärnvin Linn (tränad av Leif Eriksson) och Marciano (Gabriella Laestander) gjorde sina bästa lopp på länge när Boden hade tävlingar på valborgsmässoafton.

Båda Skelleftehästarna tog var sin tredjeplats inom V64.

Stjärvin Linn missade drygt halva säsongen 2018 och hela säsongen 2019, men nu verkar Leif Erikssons nyttiga kallblod vara tillbaka på allvar. På valborgsmässoafton gjorde han sin andra start efter långtidsskada och spurtade  in till en tredjeplats i ett försök i Dubbelcupen.

Från tillägg hittade Leif Eriksson fjärde par invändigt, men efter ett drygt varv lyckades han slinka ut och ta andra ytter sedan det det blivit lite rörigt i främre träffen efter att en konkurrent galopperat.

Stjärvin Linn satt sedan kvar i rygg fram till upploppet där han styrdes ut och höll farten helt okej bakom den överlägsna vinnaren Spang Viktor. Stjärvin Linn landade på 1.27,7/2160 meter och avslutade sista varvet på 1.26,1. Tredjeplatsen var värd 12 500 kronor.

Marciano gjorde ett par riktiga topplopp förra sommaren, men har efter det inte fått det att stämma. Nu gav han ett bra formbesked då han spurtade in som trea på 1.15,0a/2140 meter.

Marciano inledde från tredje startled i en spårtrappa och hamnade i sjunde par utvändigt. Kusken Krister Söderholm gick med i tredjespår varvet från mål, men framför var det många som gick ut och svarade. I sista sväng tvingades Marciano ut i vida spår och då blev det för långt fram till B.W.L Ruthless och Kivarin Raindance.

Med ett slutvarv på 1.13,6 höll Marciano farten starkt in i mål och tjänade 11 000 kronor som trea.