Stark insats av Sambucus

Nioårige Sambucus P.R (bilden), tränad av Jan Hällgren, gjorde ett topplopp som tvåa vid lördagskvällens tävlingar på Umåker. Sambucus P.R tangerade sitt voltrekord och landade på 1.14,0/2160 meter efter en stark långspurt.

Även Gabriella Laestanders Gelato tog en andraplats i ett försök till Umeå Cup.

I ett ungdomslopp hamnade Sambucus P.R långt ner på innerspår i ett utdraget fält där spetshästen Sheilah Laday eldade på i friskt tempo och kom till första 1000 på 1.13,3.

Wilma Gerklev som hoppade in och körde sitt första lopp för året valde att anfalla med Sambucus P.R på den sista bortre långsidan och då gick det väldigt snabbt en längre bit. I sista sväng var Sambucus P.R uppe som tvåa och han avslutade nu med 1.12,2 sista 800.

Nu räckte det inte ända fram då hårddragande Sheilah Laday säkert höll undan med 1,5 längder till slut med Sofia Frilén i sulkyn. Andraplatsen för Sambucus P.R var värd 12 500 kronor.

Lika mycket tjänade fyraårige Gelato som länge såg ut att kunna rinna undan i ledningen med Jan Norberg i sulkyn. Gelato fick öppna på enkla 1.17,9 första 500 innan Norberg gradvis började skruva upp tempot. Storfavoriten Jagger Boko såg ut att ha det jobbigt på utsidan, men på upploppet närmade han sig Gelato och kort före mål lyckades Jagger Boko avgöra med ett huvud.

Båda hästarna landade på 1.15,7/2140 meter och de har nu ett bra läge på startvolten i finalen i Umeå Cup som körs den 4 juni och där förstapriset är 75 000 kronor.

Med till final gick också Skelleftehästen Dreams Patric, tränad av Boo Lindahl, som fastnade på innerspår till slut med Roger L Berglund. Dreams Patric slutade nu femma med till synes gott om krafter kvar.