Ravn Kiro tog andra raka

Jerker Bjurmans treåring Ravn Kiro var mogen för en rejäl rekordsänkning när han gjorde karriärens tredje start vid måndagens lunchtävlingar på Umåker.

Ravn Kiro tog nu sin andra raka seger när han vann på 1.33,2/2180 meter efter att ha avslutat sista varvet på 1.31,6.

När de värsta konkurrenterna gjorde bort sig med galopp blev det till slut en enkel seger med fyra längder för Ravn Kiro, som inte behövde pressas för fullt till slut.

Från sina dubbla tillägg arbetade sig Ravn Kiro upp som trea innan Ove A Lindqvist gled ut ett spår 700 kvar och sökte sig fram utvändigt ledande Sundbo Grann.

Mitt på upploppet kopplade Ravn Kiro greppet och då försvarade sig Sundbo Grann med galopp. Därmed blev det en enkel seger till slut i ett treåringslopp där förstapriset var 25 000 kronor.

Christian Månssons Guldhagens Kevin gjorde årsdebut med mersmak då han var tvåa i ett långlopp på 1.29,4/2640 meter. Guldhagens Kevin lyftes ut i andra ytter 1800 kvar och kom sedan fram utvändigt ledande favoriten Järvsö Micke in i slutsvängen. I mål var Guldhagens Kevin slagen med 1,5 längder som tvåa efter ett ha avslutat sista varvet på 1.29,0. Andraplatsen var värd 15 000 kronor.

Sexårige Dreams Patric, tränad av Boo Lindahl, var nära karriärens andra seger i sin 31:a start, men blev nu slagen med ett huvud av favoriten Dyrgripen i slutstriden. Dreams Patric fick trava utvändigt ledaren hela vägen och skaffade sig ett övertag om loppet mitt i slutsvängen. Bakifrån kom dock favoriten Dyrgripen och avgjorde med ett huvud till slut, men Dreams Patric fullföljde starkt på 1.15,2/1640 meter och tjänade 12 500 kronor.

Winchester Bay, tränad av Åsa Nyström, var duktig trea på 1.16,1/2160 meter i det avslutande P21-loppet. Från springspår på tillägg hamnade Winchester Bay i tredje inner som sedan blev fjärde inner efter ett varv. 850 kvar gled Jens Eriksson ut i andra ytter och anföll sedan i tredjespår 450 kvar.