Kolnes Ida överlägsen

Per Edströms kallblodiga fyraåringssto Kolnes Ida (bilden) är redan uppe i fyra årssegrar. Vid Bodentravets lunchtävlingar på torsdagen vann Kolnes Ida på nya rekordet 1.31,1a/2140 meter när hon utklassade sina motståndare med åtta längder.

En resa utvändigt ledaren spelade ingen roll för Kolnes Ida denna dag. Via en snabb avslutning på 1.27,8 sista 500 var det spel mot ett mål till slut.

– Hon vann med gott om krafter kvar. Det känns som en talang det här, hon är riktigt bra, säger kusken Ove A Lindqvist.

Torsdagens seger var värd 30 000 kronor. Där bakom tjänade Zolglimten, tränad av Jennifer Lundström, halva beloppet när han återigen gjorde en positiv insats som tvåa. Denna gång noterade Zolglimten nya rekordet 1.31,8 från andra ytter. Per Gustafssons Järnsaxa var trea från ledningen på 1.31,9 i sin första start sedan oktober.

Xigaro Bay, tränad av Hampus Eriksson, gjorde en mycket positiv insats som tvåa. Efter en resa i tredje ytter fick Xigaro Bay gå först i tredjespår i slutsvängen och han fullföljde klart bra på 1.16,7a/2140 meter bakom den överlägsna vinnaren Yankee Blue. Andraplatsen var värd 12 500 kronor.

Lika mycket tjänade Leif Erikssons debutant Both Ways som i sin första start blev tvåa på 1.18,9/2140 meter efter en resa som trea på innerspår.

Anki Frisks fyraåringssto Brida tog en ny framskjuten placering då hon slutade trea på 1.15,4a/2140 meter från femte par utvändigt i en spårtrappa. Brida mötte lite tuffare motstånd denna gång, men fullföljde förbättrat jämfört med senast och positivt var att hon inte låg på så mycket under loppet.