Forspärla i härlig form

Jan Gustavssons kalllblodssto Forspärla tog hem Rolf Sundlings Minneslopp på Bodentravet på torsdagskvällen.

I tuff konkurrens var Forspärla – på bilden med skötaren Hanna Gustafsson – den som hade bästa farten till slut efter ett dramatiskt upplopp med flera ekipage i striden. Förstapriset var 50 000 kronor och Forspärla tog nu sin tredje seger för säsongen.

Forspärla övertygade förra veckan då hon dånade runt på nytt banrekord på Skellefteåtravet. Sju dagar senare var det dags för en ny storstilad insats samtidigt som kusken Jens Eriksson gav hästen ett närmast perfekt lopp där han hittade de rätta ryggarna i främre träffen.

Till en början hamnade Forspärla bra till i andra ytter från sitt tillägg. Det blev sedan tredje par utvändigt efter ett varv då favoriten Lille Jim avancerades fram utvändigt ledaren.

Genom sista sväng blev Forspärla fint framdragen av Gomnes Hans T innan Jens Eriksson vred ut till egen attack in på upploppet.

Forspärla fick upp farten rejält mitt på upploppsrakan och var på väg upp jämsides med Lille Jim när denne galopperade i striden drygt 50 meter från mål. I det läget skaffade sig Forspärla ett knappt men säkert grepp och till slut vann hon med en hals före Gomnes Hans T.

Forspärla vann på 1.25,6/2160 meter efter att ha avslutat sista 1000 på 1.24,1. Sista 400 klockades hon till 1.23,3. Tränaren Jan Gustavsson berättade efter loppet att man nu siktar på V75-start i Boden i mitten av juni. Därefter tar man sikte på en ny start i sto-SM.

Alpha Estate, tränad av Jens Eriksson, vann också ett breddlopp förra veckan och följde nu upp med en tredjeplats tillsammans med Lucas H Vikström i ett ungdomslopp. Alpha Estate satt länge fast i fjärde par invändigt, men kom loss i ingången till slutsvängen då en konkurrent bröt ut. Det var dock för långt fram till de två främsta, men Alpha Estate visade fortsatt form då hon landade på 1.15,4a/2140 meter.

I det avslutande P21-loppet var Let It Happen W.W, tränad av Kjell-Ove Eriksson, länge med i segerstriden från dubbla tillägg. Let It Happen W.W satt i tredje ytter varvet från mål och närmade sig successivt täthästarna sista halvvarvet tillsammans med Leif Eriksson.

Till slut fick Let It Happen W.W nöja sig med en andraplats på 1.17,2/2680 meter bakom vinnaren Bajkal Graff.