Wally Cocktail tvåa

Vid söndagens tävlingar på Umåker tog Wally Cocktail sin bästa placering sedan han köptes till Skellefteå förra sommaren. Sexåringen slutade tvåa i ett P21-lopp och var bara en hals efter vinnaren.

Inom Grand Slam V75 nådde Gelato det bästa resultatet av Skelleftehästarna med en fjärdeplats.

Efter en rörig inledning med mycket galopper hamnade Wally Cocktail bra till i andra ytter varvet från mål. 400 kvar tappade han sedan sin rygg när Euro Keeper övertog ledningen,

Över upploppet närmade sig Wally Cocktail hela tiden, men Euro Keeper kunde hålla undan även om det inte blev några stora marginaler till slut.

Wally Cocktail, som tränas av Kjell-Ove Eriksson, landade på 1.17,7/2160 meter som tvåa. Han kördes denna gång av Jens Eriksson.

Stall Gabiella Laestander hade hela fyra hästar till start inom Grand Slam 75 och de drog tillsammans in 18 800 kronor i prispengar.

Bäst lyckades Gelato som i ett tufft fyraåringslopp hängde med till en fjärdeplats på 1.16,6/2160 meter efter en fin resa i rygg på ledaren. Storfavoriten Hail Mary, som blivit en av de största snackhästarna i hela landet i den här kullen, levererade enligt förväntningarna då han vände ut och in på motståndet och vann med tio längder på 1.14,5/2180 meter.