V75-skräll av Kiara Sånna

Åttaåriga stoet Kiara Sånna, tränad av Ola Eriksson (bilden) i Frostkåge, svarade för en jätteskräll i lördagens V75-omgång på Dannero.

I ett långlopp över tre varv spurtade hon hem den första V75-avdelningen som 69-oddsare och tog hem förstapriset på 75 000 kronor.

Kiara Sånna köptes av Ola och Anna Eriksson i januari i år. Hästen kom då från Vaggerydtränaren Jan Hellstedt som tidigare haft henne under större delen av tävlingskarriären.

– Fantastiskt kul. Sedan vi började med travhästar 1996 så var det här första gången som vi var med i ett V75-lopp och att det skulle sluta med seger var riktigt överraskande, säger Ola Eriksson.

Hos Ola Eriksson hade Kiara Sånna gjort fyra starter inför den här uppgiften och hon har tagit prisplaceringar varje gång, men då har det mestadels handlat om breddlopp eller P21-lopp.

Den här gången var motståndet tuffare och Kiara Sånna fick slå ur underläge som en av de minst spelade hästarna i startfältet.

Kusken Rikard N Skoglund valde att gå ner på innerspår i den första kurvan och när fältet formerat sig blev det femte par invändigt.

Knappa varvet från mål sökte sig Rikard ut ett spår och mitt på den sista bortre långsidan kom han ut som trea i tredjespår och fick bra draghjälp in i slutsvängen.

350 kvar vreds Kiara Sånna ut till egen attack längst ut i banan och över upploppet var hon den som avslutade snabbast av alla och redan mitt på målrakan var hon på väg att skaffa sig ett knappt grepp.

Hon vann till slut med en hals före Cesar F.C/Kaj Widell efter att ha avslutat sista varvet på 1.14,0.

Segertiden blev 1.17,5/3140 meter och det här var hästens första seger sedan april 2018.

– Jag tycker att Kiara Sånna blivit lite bättre för varje start sedan hon kom till oss. Hon har tidigare visat att hon kan springa riktigt snabbt i 200 meter ungefär, men sedan brukar det fjuna av till slut. Den här gången höll hon farten hela vägen och det var starkt då hon fick så vida spår i sista kurvan, säger Ola Eriksson.