Ny seger för Kolnes Ida

Kolnes Ida, tränad av Per Edström, tog sin tredje seger för året när hon spurtade hem ett B-tränarlopp på Bergsåker på onsdagskvällen.

Inom V86 tog Gabriella Laestanders stall två framskjutna placeringar då Digital Asset och Nolimitjimmit slutade trea respektive tvåa.

Fyraåriga kallblodet Kolnes Ida (på bilden med Tina Edström i vagnen) kördes denna gång av unge Olle Wäjersten som fick hoppa in och ersätta Kjell Svanstedt, som från början var uppsatt som kusk.

Från startvolten blev det en försiktig inledning för Kolnes Ida i detta långlopp och Wäjersten placerade sig initialt som trea på innerspår. Efter lite positionskörning framme i täten efter ett varv valde Wäjersten sedan att gå ut i tredje ytter 1450 kvar.

Drygt 500 kvar blev det galopp för totofavoriten Vikingrappen utvändigt om ledaren. Kolnes Ida gick i samma veva till anfall och blev sedan ensam i tredjespår runt slutkurvan och fick ganska många längder fram till ledande Pysola.

Över upploppet började Kolnes Ida knappa in på ledaren och kort före mål lyckades hon avgöra med en hals via en vass avslutning på 1.27,4 sista 400. Förstapriset var 30 000 kronor och segertiden skrevs till 1.34,1/2640 meter.

Gabriella Laestanders Digital Asset tillhörde de mer betrodda i ett långlopp för fyraåringar. Han behöll nu ledningen från innerspår utan minsta besvär, men då motståndet var tuffare än tidigare valde kusken Ove A Lindqvist att köra försiktigt och släppte efter 500 meter då Mika Forss tryckte på utvändigt med favoriten Quickatore.

I en snabb avslutning kunde inte Digital Asset hänga på tätparet, men han fullföljde ändå okej som trea på 1.15,6a/2640 meter några längder bakom och tjänade 15 000 kronor.

Nolimitjimmit slutade tvåa i ett sprinterlopp i V86-avslutningen. Ove A Lindqvist kom ner i rygg på ledande favoriten Arnie Express i första sväng. Ulf Ohlsson hade sedan kontroll på loppet i spets och bjöd inte på någon tidig lucka över upploppet.

Nolimitjimmit sköt till bra sista biten då han kom ut ett spår och hade inte slutsålt i mål som tvåa på 1.12,6a/1640 meter. Andraplatsen var värd 30 000 kronor.