Holter Oda avslutade vasst

Jerker Bjurmans fyraåringssto Holter Oda svarade för en storstilad insats när hon efter en snabb avslutning tog sin första seger för säsongen vid tisdagens tävlingar på Umåker.

Holter Oda vann på nya rekordet  1.27,1a/2140 meter efter en avslutning på 1.23,0 sista 500.

Holter Oda hade haft ett tävlingsuppehåll på nästan tre månader inför den här starten. Med en tuff träningsperiod bakom sig, där hon byggts upp inför de stora årgångsloppen i sommar, presenterades hon i mycket fin författning i sin comeback.

Från bakspår kom hon igenom riktigt fint från start innan kusken Ove A Lindqvist valde att ta tredje par invändigt. I sista sväng började Holter Oda söka sig utåt innan hästen fick anfalla för egen maskin in på målrakan.

Holter Oda svarade för ett starkt upplopp och avgjorde säkert med en halv längd den allra sista biten. Förstapriset i loppet var 25 000 kronor.

A.W’s Kicklligt med Erica Guldhag fullföljde starkt till en tredjeplats på nya rekordet 1.15,1a/2140 meter i ett annat lopp. Detta trots en tuff öppning i 1.11-tempo första 500 för att komma ner utvändigt ledaren. A.W’s Kicklligt blev avlöst och fick andra ytter 950 kvar. Han höll sedan farten starkt in i mål utan att kunna hota om segern.

Leif Erikssons Nomo, denna gång körd av Jens Eriksson, gjorde en positiv insats som tvåa. Från spår åtta bakom startvingen fick han vandra utan rygg i andraspår hela vägen, men rekordsänkte ändå till 1.16,4a/1640 meter och var bara slagen med en halv längd av vinnaren.

Christian Månssons fyraåring Wreck It Ralph tog sin bästa placering hittills i livet då han efter en invändig löpning hängde med som trea på nya rekordet 1.18,0/2140 meter.