Fyra andraplatser i Boden

Skellefteåtravet tog fyra andraplatser vid tisdagens lunchtävlingar i Boden. Detta genom A.W’s Kicklight, Brida (bilden), Bamse Å och Guldhagens Leopold.

Först ut var A.W’s Kickligt (tränad av Mats Viklund) som hamnade i tredje par utvändigt i ett långlopp. 900 kvar styrde Erica Guldhag på i tredjespår och A.W’s Kickligt fullföljde sedan starkt som tvåa på 1.17,4a/2640 meter, fyra längder bakom storfavoriten Yankee Blue som var ohotad i spets.

Brida (tränad av Ann-Catrin Frisk) kördes offensivt av Ove A Lindqvist och gasade till ledningen efter knappt 500 meter. Det blev nu en ganska utdragen spetskörning i loppet och Brida fick öppna första varvet på 1.16,3. på sista bortre långsidan skruvade Ove A Lindqvist upp tempot ytterligare, men över upploppet orkade hon stå emot när Thank The Maker kom fram och avgjorde på utsidan. För Brida var det ändå ett fall framåt då hon slutade tvåa på 1.15,8a/2140 meter, slagen med 1,5 längder.

Bamse Å (tränad av Jan Lindström) var minst spelad i sitt lopp, men svarade för en positiv insats och tog nu en överraskande andraplats på 1.16,4a/2140 meter. Mikael Lindqvist gav Bamse Å en snäll resa i fjärde par invändigt och undvek sedan en stökig incident i ingången till sista sväng där i princip halva fältet kom bort.

Fyraårige Guldhagens Leopold med sin tränare Christian Månsson tog också en andraplats och var rätt nära vinnaren i mål. Guldhagens Leopold satt i tredje invändigt innan Månsson styrde fram utvändigt ledaren 600 kvar och utmanade sedan in på mållinjen. Det fattades nu en hals till slut och Guldhagens Lepopold tjänade 15 000 kronor som tvåa och landade på 1.33,7a/2640 meter.

Gamle stjärnan Usain Swing (tränad av Kjell-Ove Eriksson) var också snubblande nära en andraplats, men blev nu målfotoslagen om andrapriset. Han slutade nu trea på 1.15,5/2160 meter efter att ha lotsats fram av Leif Eriksson, som från fjärde par invändigt började söka sig utåt på sista bortre långsidan.

Liquify’Em (tränad av Ann-Catrin Frisk) avslutade starkt till en tredjeplats i sin tredje start. Efter en väldig försiktig inledning frpn spår åtta bakom startvingen avslutade hon med ett varv på 1.13,7. Hon fick dock aldrig kontakt med tätduon och landade på 1.16,0a/1640 meter.