Florianne rekordsänkte

Ros Svarten och Florianne nådde de bästa placeringarna av Skelleftehästarna vid lördagens V75-tävlingar på Umåker.

I två av ramloppen tog de var sitt fjärdepris och tjänade 8 000 kronor.

Det var sport av hög kvalité vid Umåkers V75-omgång där Skellefteåtravets enda startande Zorro Swing dessvärre gjorde bort sig med tidig galopp i silverdivisionen.

I ramloppen gjorde Fredrik Moréns Florianne en stark insats då hon som lite uppanmäld rekordsänkte med drygt tre sekunder till 1.15,4a/2140 meter. Med Sandra Eriksson i sulkyn fick Florianne en resa i fjärde par invändigt innan hon lyftes ut ett spår på sista bortre långsidan. Hon höll sedan farten starkt utan att komma farligt nära täthästarna.

Ros Svarten med Christian Månsson hängde länge med bra som trea i ett rivigt sprinterlopp. Över upploppet tappade Ros Svarten en placering, men han höll ändå farten bra som fyra på 1.26,2a/1640 meter.