En lysande montédebut

Femårige Garrett Mix, tränad av Jens Eriksson, var lördagens stora behållning vid Bodenstravets breddtävlingar. Garrett Mix svarade för en lysande montédebut när han vann överlägset tillsammans med Erica Guldhag (bilden).

Seger blev det också för Jerker Bjurmans treåring Ravn Kiro, som kördes av Mikael Lindqvist.

Från ett femtespår bakom startbilen pressade sig Garrett Mix till ledningen mitt i första sväng. Erica Guldhag höll sedan ett högt tempo i täten och kom till första varvet på 1.14,0.

Garrett Mix fick tidigt en lucka ner till resten av fältet och under det andra varvet utökade han sin ledning ännu mer då han fortsatte i samma fart. Till slut var han förkrossande överlägsen när han vann på strålande 1.13,9a/2140 meter.

Garrett Mix inledde karriären mycket lovande som treåring då han vann två av sina tre första starter hos Stig H Johansson. Nu tog hästen sin första seger på över två år då han vann för första gången i Jens Erikssons regi.

För Erica Guldhag, som hade en succésäsong 2019, var det samtidigt första segern det här året i nionde starten (den femte i monté),

I ett kallblodslopp tog treårige talangen Ravn Kiro karriärens första seger efter ledning från start till mål. Ravn Kiro fick bestämma på 1.40,4 första varvet och hade tidigt värsta konkurrenten Storsmäll i rygg.

I utgången av sista sväng vred Leif Eriksson ut Storsmäll till attack, men när hon var på väg upp jämsides sträckte Ravn Kiro på sig och vann säkert med en halv längd efter en avslutning på 1.29,0 sista 300. Segertiden blev 1.37,7/2140 meter. Storsmäll slutade tvåa på 1.36,9/2160 meter.

Ola Erikssons Kiara Sånna höll till en andraplats från ledningen. Hon fick ge sig mot Gaius F i en snabb avslutning och landade på 1.17,7a/2140 meter.

I ett annat lopp var Jan Lindströms Bamse Å tvåa från andra ytter på 1.17,8a/2140 meter.