Seger för Ellas nyförvärv

Stall Gabriella Laestander tog sina första segrar för säsongen vid Bodentravets breddtävlingar på lördagen.

Nyförvärvet Nolimitjimmit och snabblopparen Augutus F vann båda fån ledningen och fixade därmed en dubbel åt Laestander.

Rutinerade Jens Nilsson var anlitad som kusk bakom Gabriella Leastanders hästar denna lördag och han gjorde inget misstag. Nolimitjimmit forcerades till ledningen i utgången av första sväng och efter 1.12,1 första 500 kunde Jens dämpa farten till 1.16,9 första varvet.

I en snabb avslutning var Nolimitjimmit ohotad över upploppet och vann till slut odriven med 2,5 längder före Garrett Mix, som avslutade helt okej från tredje ytter med Leif Eriksson. Från rygg ledaren hängde Reorder/Mikael Lindqvist med till en tredjeplats.

– Nolimitjimmit kändes mycket bra. Det var i alla fall klart bästa hästen i det här loppet, sade Jens Nilsson i segerintervjun.

Nolimitjimmit köptes från Conrad Lugauers stall i början av året och bli onekligen ett intressant tillskott här uppe. Han vann nu på 1.15,9a/2140 meter och det var det mycket krafter kvar enligt kusken.

Bakom Augustus F blev det inte lika enkelt för Jens Nilsson. In på upploppet hade han en häst som satt i rygg med mycket sparat och vågade därför inte köra undan. Samtidigt kom det hästar längre ut i banan och attackerade.

Nu lyckades Jens hålla fast Wasa Warrior precis så länge som det behövdes och Augustus F höll därmed undan med en hals på 1.15,6a/21409 meter.

I ett långlopp för kallblod var Polar Aurora tvåa med Leif Eriksson efter att släppt ledningen till favoriten Tåga Odin efter ett knappt varv. Polar Aurora landade på 1.33,4/2660 meter och höll undan för Stjärnpinglan/Mikael Lindqvist, som fick nöja sig med tredjepriset.

Mikael Lindqvist var också tvåa med Robin Hood Bi, som släppte ledningen efter en bit och fick en snäll resa i rygg på ledaren. Robin Hood Bi fick fritt in på upploppet och avslutade okej som tvåa, men Bodenhästen Satellt L.A var bäst på plan och vann ohotad från dödens.

I det inledande loppet tog Mikael Lindqvist sun andra kuskseger för året då Ocean Face spurtade ner hela fältet efter att ha suttit sist ut på sista långsidan.

– Det var en fröjd att köra Ocean Face idag, sade Lindqvist i segerintervjun.