Digital Asset spetsvann igen

Kolnes Ida, tränad av Per Edström, och Digital Asset (bilden), tränad av Gabriella Laestander.

Där har ni Skellefteåtravets vinnare vid torsdagskvällens tävlingar i Boden. Båda hästarna tog sin andra raka segrar och båda vann smått överlägset från ledningen.

Fyraåriga stoet Kolnes Ida hade ett bra läge på startvolten och med Rikard N Skoglund i sulkyn blev det ledningen efter 100 meter. Kolnes Ida drog sedan på i bra fart där framme och hade hela tiden en lucka ner till resten av fältet,

Efter ett slutvarv på 1.31,7 blev det en enkel seger med sju längder till slut där segertiden skrevs till nya rekordet 1.32,3/2 140 meter. Förstapriset var 25 000 kronor.

Från dubbla tillägg jobbade sig Ivarsviking, tränad av Nicklas Lundgren, upp som tvåa 800 kvar och han fullföljde bra som tvåa på nya rekordet 1.31,3/2 180 meter.

Digital Asset spelades till klar favorit i ett fyraåringslopp med 35 000 kronor i förstapris och han infriade också de högt ställda förväntningarna.Från innerspår behöll Ove A Lindqvist ledningen utan besvär och efter beskedliga 1.19,7 första varvet blev det en snabbare slutrunda där Digital Asset avslutade med 1.15,1 sista 1000 och vann ohotad med 3,5 längder. Segertiden blev 1.17,2/2140 meter.

Christian Månssons Jelmer Boshoeve kom igenom bra från tillägg och satt fint till i andra ytter under det första varvet, men han blev sedan utan rygg dryga varvet från mål då en konkurrent i främre träffen galopperade. På sista bortre långsidan kom Jelmer Boshoeve ner i rygg på ledaren en bit, men när Månsson styrde ut i andraspår dryga 400 kvar fanns inte kraft att utmana om segern. Jelmer Boshoeve slutade nu trea på 1.16,8.

Gabriella Laestanders Nolimitjimmit höll bra som tvåa bakom favoriten Redhot Tap Dancer efter tidigt avancemang fram till dödens. Nolimitjimmit landade på 1.16,0a/2140 meter, slagen med tre längder av favoriten.

En andraplats blev det även för Sambucus P.R, tränad av Jan Hällgren, i den sista avdelningen på V64. Kusken Leif Eriksson lämnade tredje invändigt efter 500 meter och smet ut i andra ytter där han chansade och satt kvar när det kom attacker bakifrån på sista bortre långsidan. In på upploppet hade Sambucus P.R fritt spurtutrymme och han visade fortsatt god form när han tog andraplatsen på 1.15,0/1640 meter bakom Hagentoy, som avgjorde med en halv längd från dödens.

I samma lopp kunde inte Jens Erikssons Zorro Swing svara upp ledningen från innerspår utan hamnade i rygg oå ledande Sambuca Knight. Zorro Swing blev sedan fast för länge och skar mållinjen med krafter kvar som trea.

Ann-Catrin Frisks nyförvärv Brida var positiv som tvåa i ett lopp där det blev en väldigt snabb avslutning. Ove A Lindqvist släppte ledningen till favoriten Shut Up And Dance innan han vred ut till attack dryga 300 kvar. Mitt på upploppet var Brida uppe jämsides ledaren, men Shut Up And Dance hade mest att ge sista biten och vann till slut med klara 1,5 längder. Fyraåringsstoet Brida visade ändå 1.11,8 sista 400 i sin första start sedan juni och landade på 1.16,6a/2140 meter.