Zorro spurtade sylvasst

Jens Erikssons hedershäst Zorro Swing tog årets andra raka seger när han spurtade ner ledande favoriten Hagentoy i ett V64-lopp på Umåker på fredagskvällen.

Från andra ytter avslutade Zorro Swing med 1.11,0 sista 400 på isbanan och avgjorde med en säker längd sista 100.

Favoriten Hagentoy kunde inte hålla upp ledningen från innerspår, men Zorro Swing öppnade heller inget vidare och därför lyckades Ulf Ohlsson smita ut och kunde sedan köra sig till ledningen med Hagentoy efter knappt 600 meter. Zorro Swing hamnade då först i andraspår, men 1150 kvar blev han avlöst av Toutre och fick då andra par utvändigt.

– Det blev kanonbra när Toutre kom fram och avlöste. Sedan kunde vi också sitta kvar bakom honom längre än vad jag räknat med, sade Jens i segerintervjun.

450 kvar gick Jens ut och markerade anfall i tredjespår då det kom attacker bakifrån. Zorro Swing levererade sedan en sylvass avslutning när han klev fram och avgjorde en bit in på upploppet.

Segertiden skrevs till 1.15,5/2140 meter och förstapriset var 35 000 kronor.

Jens Eriksson tog också två tredjeplatser inom V64 bakom egentränade Okinawa Roc och Jan Gustavssons Forspärla.

Okinawa Roc hamnade bra till i tredje ytter från bakspår och via 1.17,2 sista 400 tog hon en tredjeplats på avstånd långt bakom spetsvinnaren So Chic.

Forspärla satt instängd på innerspår första varvet, men kom sedan ut ett spår och på sista långsidan löste det sig perfekt när Jens hittade ut i rygg på Don Viking i tredjespår. Men trots att Forspärla avslutade med 1.22,3 sista 500 hade hon ingen chans att utmana om segern. Don Viking var alldeles för stark och höll undan med säker marginal och bakifrån kom Mino flygande och snodde andraplatsen.

Forspärla landade nu på 1.26,1/2160 meter och tjänade 11 000 kronor som trea.

En tredjeplats blev det även för Jerker Bjurmans Rappodina. Från köposition följde Rappodina med som trea i tredjespår under slutvarvet och via 1.28,2 sista 1000 höll hon farten starkt in i mål utan att lyckas ta sig förbi storskrällen Kaksi Can som höll undan från ledningen före Källsjöviking.

Fredrik Moréns fyraåringssto Florianne blev favoritspelad i sitt lopp, men trots att Ove A Lindqvist körde på säkerhet var hästen väldigt trevande från början och efter 500 meter blev det också galopp. Efter en stor markförlust kom Florianne tillbaka bra och tog tredjeplatsen på avstånd efter ett slutvarv på 1.16,2.

Trea blev även Jan Hällgrens Farao Am efter ett slutvarv utvändigt ledaren i P21-loppet.