Tvåa i debuten för ”Ella”

Fyraårige Digital Asset slutade tvåa i sin första start för Gabriella Laestander. Vid Umåker fredagstävlingar travade han 1.17,8/2160 meter efter en resa i rygg ledaren/tredje invändigt. Stallkompisen Pinewood Man var trea i ett annat lopp i sin årsdebut på 1.17,6a/2140 meter.

Digital Asset var initialt med i spetskörningen en bit, men John Östman var tvungen att släppa i utgången av första sväng och hamnade då i rygg på ledaren. Det blev sedan tredje invändigt 800 kvar innan John började söka sig utåt mitt på den sista bortre långsidan. I det läget var det emellertid för långt fram till ledande Xanthis Exciting.
Pinewood Man hamnade i sjätte ytter sedan fältet formerat sig. Ove A LIndqvist körde sedan rakt fram i andraspår samtidigt som många konkurrenter var ute och harvade i tredjespår under slutrundan. In på upploppet löste det sig perfekt för Pinewood Man, som på avstånd spurtade till sig tredjeplatsen.
Trea var också Dreams Patric, tränad av Boo Lindahl, som aldrig fick riktigt fritt spurtutrymme över upploppet i sitt lopp.