Tips till lördagens tävlingar

Skellefteåtravet tävlar på lördagen där första start är klockan 11.00. Sju lopp står på programmet och spelmässigt finns både V4 och V5 som streckspel. Ranking och tipskommentater hittar du här – eller klicka på fliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1/V4-1

Ranking: 7 TasteofChocolatier – 3 Robin Hood Bi – 5 Gigant Greenwood. Outs: 1 Facebook Am.

Kommentar: TasteofChocolatier inledde karriären hos Robert Bergh där han tävlade flitigt som treåring och tjänade 265 800 kronor på 20 starter. Bland annat vann han ett större treåringslopp i Skellefteå under midsommarhelgen där ett par av motståndarna var Very Kronos och Selmer I.H. Nu har hästen blivit sex år och återfinns sedan december 2018 hos Solänget-amatören Lennart Frölander. Han gjorde debut som hårt betrodd i sin nya regi senast i Boden, men fick då en otacksam löpning i dödens och var tidigt slagen. Har nu lopp i kroppen och lär säkert prestera bättre denna gång. Robin Hood Bi kördes till spets i ett tuffare gäng senast och fick sedan press där framme. Gav sig då helt 250 kvar, men nu är det enklare motstånd och han står väldigt bra inne i loppet. Gigant Greenwood var ute i ett V75-lopp på Umåker på juldagen. Hamnade då i dåliga ryggar och blev dragen bakåt i sista sväng. Betydligt enklare uppgift nu och måste räknas även om han tävlar ojämnt. Facebook Am är ännu segerlös efter 19 starter, men har spännande förutsättningar här då hon har 20 meter tillgodo på de mest namnkunniga konkurrenterna över sprinterdistans.

Lopp 2/V4-2

Ranking: 3 Tranquillo – 10 Bamse Å – 12 Euro Keeper. Outs: 2 Young Lavec.

Kommentar: Tranquillo återkommer ett längre uppehåll och måste räknas direkt från ett passande läge. Gjorde bara två montéstarter förra året där det som bäst blev en tredjeplats från ledningen. Har tidigare säsonger visat bra kapacitet när han fungerat och han blir onekligen intressant här. Bamse Å lyfte sig en del förra säsongen och brukar kunna hävda sig bra när han går ner i breddloppen. Utmanade om ledningen senast och blev sedan kvar utvändigt ledaren. Var då ursäktad när han tröttnade till slut och nu bör det kunna bli en fin ryggresa. Euro Keeper matchades i klart tuffare sällskap i slutet av förra säsongen och var bland annat i final i Umia-mästaren på Umåker. Gör nu årsdebut i ett klart enklare gäng och måste räknas även fast utgångsläget är tufft. Young Lavec skrällvann ett breddlopp i oktober i Boden.  Avslutade hyggligt i sin förra start långt ute i banan trots att han blev oplacerad. Har ett bra läge och ska ses som en outsider. Sofarsogood L.A visade inget extra i ett P21-lopp senast. Kan bättre och är värd ett streck. Sweet Näs står i det tredje startledet i en spårtrappa och riskerar att bli väldigt bortglömd, då hon inte har någon vidare formrad då hon galopperat bort sig väldigt många gånger på sistone. Hon gjorde dock några riktigt hyggliga prestationer i höstas och borde räcka en bra bit i det här sällskapet om hon bara håller sig på benen.

Lopp 3/V4-3/V5-1

Ranking: 1 Falcon W.F – 4 Garrett Mix – 6 Dragondamour Sisu. Outs: 8 Protector.

Kommentar: Falcon W.F är en hårding som gillar långa lopp. Det har blivit galopp i sex av de sju senaste starterna, men då har motståndet varit av en helt annan dignitet och galopperna brukar komma när han inte hänger med i speedkörningen till slut. Här borde han komma till ledningen och sedan mala på i ett jämnt tempo. Han har styrkan som sitt främsta vapen och blir svår att passera. Bra spik både på V4 och V5. Garrett Mix inledde sin karriär på bästa sätt hos Stig H Johansson då han tidigt som treåring tog ett par tunga skalper i sin kull. Hade det tyngre som fyraåring och var rätt nedkörd i psyket när han kom till Jens Erikssons i höstas. Gör nu första starten i sin nya regi och tränaren var nöjd med hästen efter ett provlopp nyligen. Dragondamour Sisu vann bara ett lopp på 20 starter fjol, men slog då rätt så bra hästar från ledningen i ett sprinterlopp.

Lopp 4/V4-4/V5-2

Ranking: 2 Gorgeous L.A – 4 Giel Wielinga – 12 Chintana Bananas. Outs: 11 Lisas Karamell.

Kommentar: Gorgeous L.A var ute mot tuffa hästar på V75-dagen i Skellefteå i oktober, men kunde inte göra sig gällande där och tappade sedan formen i slutet av fjolåret. Var dock väldigt bra den här årstiden förra året då hon vann två lopp på vinterbana. Har ett bra läge och får vinnartipset. Giel Wielinga serverades en fin resa i ett P21-lopp senast, men avgjorde på bra sätt inne på upploppet och visade att formen är i stigande. Givet segerbud igen. Chintana Bananas har ett tufft utgångsläge, men blir väldigt farlig om hon kommer till i loppet. Gillar den här årstiden och gick väldigt bra till slut i Boden senast där hon från början satt bra till i andra ytter, men sedan drogs sist och tvingades ut i vida spår på upploppet. Lisas Karamell tillhör tuffare hästarna i loppet och är van hårdare motstånd. Galopperade senast när hon gjorde sin första start på isbana.

Lopp 5/V5-3

Ranking: 6 Kolnes Ida – 7 Jervjenta – 2 Storsmäll. Outs: 9 Farm Glittra.

Kommentar: Kolnes Ida gjorde två starter som treåring i maj där hon travade 1.34,7 från rygg ledaren i sin debut. Kommer nu tillbaka efter ett långt tävlingsuppehåll och är säkert väl förberedd. Jervjenta är en av två hästar i fältet som vunnit lopp så här långt i karriären. Har annars galopperat i tre av fyra starter, men har visat bra fart och kan garanterat rekordsänka felfri. Storsmäll blev passerad 500 kvar i ledningen i sitt debutlopp senast. Blev sedan fast med lite sparat till slut och står bra till på start här.

Lopp 6/V5-4

Ranking: 7 Galak Beji – 3 Hanish – 1 Somebody’s Miracle. Outs: 4 Lilian Arrow.

Kommentar: Galak Beji har galopperat i alla sina tre starter så här långt. I felfritt lopp borde fyraåringen duga långt i den här omgivningen. Hanish galopperade 700 kvar i tredje ytter senast. Har inte fått till det på sex lopp hittills i karriären, men här ska han kunna sluta långt framme om han sköter sig. Somebody’s Miracle höll farten okej efter en invändig löpning senast. Bra läge nu och kan duga.

Lopp 7/V5-5

Ranking: 5 Queen Of Fashion – 8 Made By Vitsand – 7 Little By Little. Outs: 3 Ottens Gasell.

Kommentar: Queen Of Fashion har varit i träning hos Micael Melander sedan 1 december 2019 och gör nu första starten i sin nya regi. Malin Viklund känner hästen bra sedan tidigare och vann ett lopp med henne förra säsongen. Bra chans i den här omgivningen. Made By Vitsand vann i sin debut som treåring i november 2018. Har sedan inte fått till det, men kanske kan blixtra till här. Little By Little är snabb ut om hon laddas. Har aldrig vunnit på 32 starter, men står bra inne i det här loppet.