Kallblodssegrar i Boden

Kallbloden Slotts Pila (tränad av Jessica Lindgren) och Järvsögrej (Tage Hollström) tog båda sin andra seger för säsongen när de vann i Boden på torsdagskvällen.

Slotts Pila (bilden) tappade mycket mark från start, men var ändå helt överlägsen till slut och segermarginalen skrevs till åtta längder efter ett slutvarv på 1.30,4. Jessica Lindgren anföll från fjärde ytter 800 kvar och in i slutsvängen sköljde Slotts Pila förbi täthästarna.

Segertiden blev 1.31,3/2180 meter och förstapriset var 30 000 kronor.

Järvsögrej inledde lite trevande som en av mer betrodda i ett V64-lopp, men hamnade ändå vettigt till i tredje ytter med Per Gustafsson i vagnen. Det blev sedan andra ytter dryga varvet från mål sedan ledarhästen galopperat och drygt 800 kvar valde Per Gustafsson att sätta in attacken i tredjespår. 500 kvar övertog Järvsögrej ledningen och han gick undan till en enkel seger med fem längder efter ett slutvarv på 1.27,8.

Vinnartiden skrevs till 1.30,0/2140 meter och segerchecken var på 35 000 kronor.

11-årige miljonären Usain Swing, tränad av Kjell-Ove Eriksson, tog sin bästa placering på flera säsonger när han hängde med till ett tredjepris i snabbloppet. Från tredje invändigt höll han farten helt okej från tredje par invändigt och landade på 1.17,2/2140 meter.