Järvsögrej starkast i Boden

Grand Slam 75-seger för Järvsögrej (bilden). Första segern sedan flytten till Skellefteå för Jelmer Boshoeve. Och seger för Ängens Airman i comebacken.

Där har ni Skellefteåtravets vinnare vid söndagens tävlingar i Boden.

Järvsögrej, tränad av Tage Hollström, hade inlett säsongen 2020 blygsamt, men formen har varit bättre än vad resultaten skvallrat om. I första starten på Bergsåker blev han rejält påkörd i sista sväng och senast på Umåker var han ute i tufft sällskap och där räckte 1.27,8/2140 meter på vinterbana bara till en sjätteplats.

Den här gången hade Järvsögrej en betydligt bättre uppgift, men det började illa då han galopperade från springspår på tillägg.

– Han tog sig en sympatigalopp när hästen bredvid i volten galopperade från start. Naturligtvis trodde jag att dagen var förstörd i det läget, säger kuskenPer Gustafsson.

Nu ställde sig Järvsögrej rätt snabbt och fick efterhand en vettig position i fjärde par utvändigt.

– Han är stark och sedan gick det långsamt där framme. Det gjorde att vi kom tillbaka in i loppet, säger Per Gustafsson.

Järvsögrej fick draghjälp i tredjespår på sista bortre långsidan innan han tappade sin rygg i sista sväng. Likafullt var han starkast över upploppet och via 1.28,0 sista varvet avgjorde han ganska enkelt med 1,5 längder till slut. Förstapriset var 35 000 kronor och segertiden skrevs till 1.31,0/2160 meter.

Tvåa var Byskehästen Blixten E.S som avslutade positiv med Martin M Nilsson efter att ha suttit i fjärde par invändigt en stor del av loppet. Favoriten Rappodina var rullig ut ur första sväng och tvingades släppa ledningen. Hon satt sedan fastlåst länge, men var nära att rulla över även på upploppet. Kusken Ulf Ohlsson höll nu henne i trav hela vägen och räddade en fjärdeplats.

Fyraårige Jelmer Boshoeve fick nu äntligen ta första segern i Christian Månssons regi efter en serie andraplatser. Jelmer Boshoeve hamnade utvändigt ledande Gelato och Christian Månsson satte sig lugn i dödens i ett sexhästarsfält.

Runt sista sväng kopplade Jelmer Boshoeve ett knappt övertag på ledaren och in på upploppet blev det ett klart grepp när värsta hotet So Chic galopperade under sin attack från andra ytter. Via 1.15,2 sista 400 höll Jelmer Boshoeve undan med en hals före smygkörde Honky Tonk Angel på 1.17,9a/2140 meter. Förstapriset var 35 000 kronor.

Tioårige Ängens Airman, tränad av Birgitta Westermark, gjorde comeback efter ett långt tävlingsuppehåll och spurtade hem P21-loppet på 1.17,5/2160 meter. Ängens Airman gjorde första starten sedan december 2018 och efter en invändig resa första varvet hade Ove A Lindqvist mycket att åka med när hittade ut i tredjespår slutsvängen. Ängens Airman avgjorde enkelt med 2,5 längder och tog nu sin nionde seger i karriären.

Inom Grand Slam 75 tog Tigerfeet Dynamite, tränad av Anders Lundqvist, en tredjeplats med Jens Eriksson i vagnen. Tigerfeet Dynamite hamnade bra till i tredje ytter som sedan blev andra ytter på sista långsidan. Han hade dock inte kraft att ta sig förbi Chintana Bananas, som satt framför. Tigerfeet Dynamite höll farten okej på 1.16,7a/2140 meter och tjänade 11 000 kronor som trea.