Hemmalaget dominerade

Hemmalaget tog för sig rejält vid lördagens breddlopp på Skellefteåtravet. Totalt blev det fyra hemmasegrar och för Tina Edstöm var det första gången någonsin som hon vann lopp. Detta bakom Kolnes Ida, som tog sin första seger i tredje starten.

Övriga hemmavinnare var Robin Hood Bi (tränad av Josefin Eriksson), Sambucus P.R (Jan Hällgren) och Chi Å (Thelma Ragnarsson).

Tävlingsdagen inleddes med att tioåringen Robin Hood Bi tog hem det inledande loppet tillsammans med Mikael Lindqvist i sulkyn. Från innerspår på tillägg tog man det det lugnt från start och smög sedan med som fjärde häst i sjuhästarsfältet.

På sista bortre långsidan tog Gigant Greenwood över ledningen och mitt i sista sväng kom Robin Hood Bi upp som tvåa. Mitt på upploppet kopplade Robin Hood Bi ett säkert grepp och han vann till slut med 1,5 längder på 1.16,2/1660 meter före Gigant Greenwood.

– Robin Hooh Bi gick ner i klass idag och i sådana här sällskap räcker han bra. Han blir lite kaxigare när han känner att han rår på dem, sade Lindqvist i segerintervjun.

I V4-2 skrällvann Bodenhästen Young Lavec efter en pigg spurt från fjärde par invändigt. Hemmahästen Queen Rick med Jami Mikkonen tog ledningen från spår åtta bakom startvingen och drog på 1.18,6 första varvet. Det såg länge ut som att Queen Rick skulle rinna undan i ledningen, men Young Lavec kom snabbt långt ut i banan på upploppet och sista biten in mot hade Queen Rick inget svar. Mikkonen fick nu nöja sig med andrapriset före Bamse Å/Mikael Lindqvist, som blev trea efter en resa i andra ytter och  attack 650 kvar.

Nästa hemmavinnare var Sambucus P.R, som i ett långlopp serverades en fint rygglopp av Peter Wikström. Från tredje invändigt hittade Wikström ut i sista sväng när Falcon W.F galopperade och sista biten in mot mål avgjorde Sambucus P.R med en halv längd före Rhapsody Ås. Garrett Mix, körd av Lucas H Vikström, höll till en tredjeplats från ledningen i sin debut för Jens Eriksson.

Segertiden för Sambucus P.R blev 1.18,6/2660 meter efter en avslutning på 1.14,5 sista 500 och det här var hästens första seger på drygt två år.

– Jag har inte kört Sambucus P.R på ett tag, men vet att han haft en fruktansvärd otur i loppen på slutet där han fastnat bakom trötta hästar, sade Peter Wikström i segerintervjun.

Bodenhästen Chintana Bananas gjorde en av dagens bästa prestationer när han vann V4-avslutningen. Trots en dryg inledning i tredjespår fortsatte han framåt och via utvändigt ledaren kom han till täten knappa varvet mål. Hemmahästen Giel Wielinga med Christian Månsson jobbade sig upp som tvåa i sista sväng och försökte utmana på upploppet, men fick slut ge sig med en längd som tvåa på 1.16,6a/2140 meter.

Fyraåriga kallblodet Kolnes Ida tog karriärens första seger i sin comeback. Detta efter en snygg styrning av Tina Edström som hittade andra ytter och sedan kunde köra rakt fram i sista sväng. Segertiden blev 1.36,1/2160 meter.

– Det här känns toppen, sade Tina i segerintervjun efter att ha tagit sitt livs första seger som kusk.

Umåkerhästen Somebody’s Miracle vann från tredje invändigt med Mats Bucht sedan favoriten Galak Beji galopperat med knappt grepp på upploppet. Tvåa blev Effekt Å med Mikael Lindqvist från rygg ledaren.

Fjärde hemmasegern kom i det avslutande loppet där Thelma Ragnarsson satte dit egentränade Chi Å från open stretch. Chi Å tog hand om ledningen, men Thelma valde att släppa när favoriten Queen Of Fashion drev upp tempot utvändigt efter ett varv.

Sista biten in mot mål avgjorde Chi Å med ett huvud före Ottens Gasell. Detta var hästens första seger i 33:e starten och för Thelma var det andra segern som kusk. Den första tog hon hösten 2018 bakom Datastrom Am.

– Det var hårt i mål. Själv kunde jag inte avgöra om vi hade vunnit när vi passerade mållinjen, sade Thelma i segerintervjun.

Segertiden för Chi Å blev 1.19,5a/2140 meter.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge