Zorro tillbaka som vinnare

Efter en period med lite klen utdelning var Zorro Swing (bilden) tillbaka som en vinnare när Umåker hade sin årspremiär på torsdagskvällen. I ett sprinterlopp på V64 spurtade Zorro hem förstapriset på 35 000 kronor när han vann på 1.14,9/1640 meter.

Skelleftesegrar blev det också genom Florianne (tränad av Fredrik Morén) och Pippi Makeba (”Kove” Eriksson).

Från springspår hamnade Zorro Swing i femte par utvändigt efter ett tag och Jens Eriksson tog sedan rygg på Hagentoy 850 kvar när denne hade startat sitt avancemang i tredjespår. In i sista sväng såg Zorro Swing seg ut och tappade faktiskt flera längder på Hagentoy, som snabbt tog sig fram utvändigt ledande Jeppas Picasso.

Zorro Swing höll nu sin fart hela vägen och när täthästarna började krokna en bit in på upploppet så räntade det helt plötsligt väldigt bra för Jens Erikssons häst.

Sista biten in mot mål avgjorde han också säkert med en halv längd efter en avslutning på 1.12,5 sista 400.

Jens Eriksson vann också P21-loppet med femåringsstoet Pippi Makeba, som tog karriärens första seger i 28:e starten. Efter en resa i fjärde invändigt sökte sig Jens ut i andraspår på sista långsidan och fick då andra ytter.

Pippi Makeba kopplade sedan ett knappt grepp mitt på upploppet, men gick undan till en klar seger med två längder sista biten och vann på 1.19,7/2160 meter. Tvåa var Dreams Patric som styrdes fram utvändigt ledaren efter ett varv och sedan tog över täten 500 kvar då ledaren galopperade.

Leif Eriksson vann med Florianne, som övertygade i sin comeback efter att ha varit borta från tävlingsbanan sedan september 2018. Från bakspår hamnade man bra till i andra ytter och mitt på den sista bortre långsidan satte Leif in en rejäl attack. Florianne sköljde till ledningen 450 kvar och vann till slut ohotad på 1.18,5/2140 meter i karriärens tredje start. Förstapriset var 25 000 kronor.

Christian Månsson var tvåa med Celeste Brodda och trea med Guldhagens Leopold. Med Celeste Brodda blev det ledningen direkt från ett fjärdespår, men sedan släppte Månsson efter 500 meter när Kahlua Bishop tryckte på utvändigt.

På upploppet fick Celeste Brodda luckan alldeles för sent för att kunna utmana ledaren. Celeste Brodda gick nu med full spänst över mål och landade på 1.16,9/2140 meter.

Guldhagens Leopold startade från dubbla tillägg i ett sprinterlopp och från utvändig köposition sökte sig Månsson ut som trea i tredjespår på den sista bortre långsidan. Guldhagens Leopold fullföljde sedan bra på nya rekordet 1.33,3/1680 meter.