Tips till tävlingarna 22/1

Skellefteåtravet har sin andra tävlingsdag för året under onsdagen med första start klockan 12.20. Här hittar du ranking och tipskommentarer till V4-loppen. Du kan också klicka till vänster i menyn under spelfliken ”Tips till våra tävlingar”

Lopp 1/V4-1

Ranking: 6 Holter Oda – 5 Rappodina – 1 Guli Vinn. Outs: 3 Bläs Laban.

Kommentar: Holter Oda tillhör de bästa stona i landet i sin årskull. Den här starten blir ett litet avbrott i vinterträningen då hon förbereds för betydligt större uppgifter senare i år. Trots att hon knappast är på topp så får hon vinnartipset här. Stallkompisen Rappodina är bra igång och var knappt slagen som tvåa senast. Hon missgynnas av sprinterdistans, men blir det inte för långt fram till täten så kan hon ändå dyka upp i segerstriden. Guli Vinn var ute i ett tuffare sällskap i förra starten och stumnade då över upploppet efter att gått på i tredjespår 750 kvar. Kommer nu tillbaka efter en paus på knappt två månader och känns intressant i det här gänget. Bläs Laban tävlade bra den här årstiden förra året och kan vara en outsider från ett fint läge bakom startbilen. Guli Stella blev störd till galopp en bit efter start i senaste loppet så glöm den plumpen. Hon visade förbättrade takter i starterna innan då hon var trea och tvåa i sin nya regi. Tränaren har höga tankar om hästen den här säsongen, men från spår åtta bakom bilen kan det sexåriga stoet bli väl bortglömd den här gången. Ett kul rysarstreck för dem som letar skrällar.

Lopp 2/V4-2

Ranking: 2 Whispering Pines – 9 Kahlua Bishop – 6 Gasolina. Outs: 12 Glace Au Four.

Kommentar: Whispering Pines fullföljde starkt senast på Umåker och var knappt slagen som tvåa. Vann gången innan med Jenny Engfors, som nu sitter upp igen. Tippas från ett bra läge i ett öppet lopp. Kahlua Bishop hade ett fint fjolår då det blev 6 segrar på 14 starter. Kommer dessutom från seger i årets första start där han övertog ledningen efter 400 meter och sedan aldrig var hotad. Givet bud. Gasolina har inte startat sedan början av oktober. Lite osäkert om dagsformen alltså, men på sin grundkapacitet är det en häst som borde vara långt framme i den här omgivningen. Glace Au Four avgjorde på bra sätt senast efter ett ha fått en fin resa och Magnus A Djuse lät väldigt nöjd med hästen. Kan givetvis vinna igen om det stämmer med tempo och positioner, men inleder från spår tolv i ett sprinterlopp och då måste man ha lite flax på vägen. Santana’s Ultimate var tvåa på bra tid från samma utgångsläge i sin näst senaste start. Fick då lucka från tredje invändigt 150 kvar och gick bra in i mål.

Lopp 3/V4-3

Ranking: 6 Slotts Pila – 8 Lill Alfred – 5 Hauan Odin. Outs: 3 Ville Lille Faksen.

Kommentar: Slotts Pila har flera gånger visat enorma fartresurser för den här klassen. Problemet brukar vara att hon oftast tappar oerhört mycket mark från start, men nu är det bilstart och det ska vara en fördel om hon bara går iväg felfritt. Lill Alfred kommer från seger och verkar mer stabil när han får tävla på vinterbana. Har hamnat längst ut bakom startvingen i den här spårtrappan, men han tål att göra en del själv och kapacitetsmässigt tillhör han de bättre i fältet. Hauan Odin agerade knepigt då han gästade Umåker på juldagen. Bromsade då rejält när han var ute i tredjespår och hamnade bland de sista 800, men sedan tände han om igen och gick starkt in i mål som trea. Ville Lille Faksen galopperade när han styrdes på i tredjespår 1100 kvar senast. Var knappt slagen som tvåa gången innan.

Lopp 4/V4-4

Ranking: 7 Zooropa – 4 Tigerfeet Dynamite – 12 Atlas Eagra. Outs: 6 Bishop.

Kommentar: Zooropa gjorde ett rejält intryck vid segern på Umåkers isbana i förra starten. Från bakspår rundade hon då hela fältet, då hon från tredje par utvändigt sköljde förbi hela tätgruppen på ett par hundra meter på sista bortre långsidan och sedan gick ifrån till en överlägsen seger med sju längder. Det femåriga stoet står bra inne i det här loppet och ska ses med god segerchans igen. Tigerfeet Dynamite rullade över i galopp kort före mål senast och hade slutat trea annars. Har visat form ett längre tag innan det. Atlas Eagra var duktig trea i ett V75-lopp senast. Kan inte räknas bort här, även om läget reducerar chanserna en del. Bishop kan en del i ljusa stunder och är loppets outsider även fast han är lite tufft anmäld.