Hallå där Stefan Lundmark

Stefan Lundmark, B-tränare på Skellefteåtravet, summerar sitt travår 2019 – och berättar om sina förväntningar på säsongen 2020.

Här på hemsidan kan ni läsa en ny tränarintervju varje dag fram till Skellefteåtravets årspremiär den 7 januari.

Stefan Lundmark.

Tränarstatistik 2019: 11 starter, 2 segrar-1 andraplats-1 tredjeplats. 63 600 kronor insprunget till stallet.

Hur vill du summera ditt travår 2019?

– Uselt. Det blev bara elva starter och två segrar. Jag hade två starthästar i början året, men ägargänget och jag bestämde oss för att sälja både Rally Esset och Mystic Accident i mars. I stället köpte vi Sambuca Knight från Robert Berghs stall och det började bra med seger i ett P21-lopp. Men sedan var han dålig i några starter innan han bräckte ner på hemmaplan i sin femte start. Det visade sig sedan att han fått en gaffelbandsskada, vilket var trist på en sådan kapabel häst. I början av året hade jag också höga tankar om treåriga kallblodet M.P Nova, men hon slutade fungera i våras. Vi hittar inget konkret fel på henne, men något gör att hon inte orkar hålla ihop aktionen och därför har hon inte kommit till start.

Vilken var den största höjdpunkten 2019?

– Det var att Rally Esset fick vinna sitt sista lopp i min regi innan han såldes. Det var en väldigt speciell häst med ett knepigt humör, så det var kul att han fick avsluta på bästa sätt.

Vad har du för förväntningar på travåret 2020?

– Jättesvårt att säga som läget är idag. Sambuca Knight ska få en chans att komma tillbaka, men än så länge har han bara gått ett banjobb i lugnt tempo så det är för tidigt att säga om det kommer att hålla. M.P Nova ska på en ny undersökning och vi får se hur det blir med henne. Hon ska inte ut och rackla i lopp om hon inte fungerar. Jag har också en nybliven treåring i Speed Lane. Det är en trevlig häst och det känns som att han ska kunna kvala och starta i år.

Vem blir stallets vinstrikaste häst 2020?

– Sambuca Knight, om han håller ihop.