Hallå där Lena Dahlbäck

Lena Dahlbäck, B-tränare på Skellefteåtravet, summerar sitt travår 2019 – och berättar om sina förväntningar på säsongen 2020.

Här på hemsidan kan ni läsa en ny tränarintervju varje dag fram till Skellefteåtravets årspremiär den 7 januari.

Lena Dahlbäck.

Tränarstatistik 2019: 33 starter, 2 segrar-5 andraplatser-4 tredjeplatser. 230 700 kronor insprunget till stallet.

Hur vill du summera ditt travår 2019?

– Mitt bästa år hittills som tränare sett till insprungna pengar. Sedan har det funnits saker som varit mindre bra, men överlag är jag nöjd med resultaten. Pilbo Titan gjorde sin första tävlingssäsong och har överträffat förväntningarna med råge. Vårvind är en känslig häst som det varit mycket småstrul med. Hon har haft hovproblem och ledinflammation, men när hon fungerar har hon hög kapacitet. Hon avslutade året med att galoppera i ledningen i ett V75-lopp på Umåker, då hon oturligt tog ett felsteg på sista långsidan. Hon känns annars jättefin efter det och kommer nog ut snart igen.

Vilken var den största höjdpunkten 2019?

– Det var när Vårvind tog sin seger i ett försök i Dubbelcupen i Boden med 50 000 kronor i förstapris. Hon hade varit borta ett längre tag på grund av halsoperation och skador, så när hon tog ledningen och spårade runt om i Boden på nytt rekord över medeldistans så var det riktigt stort.

Vad har du för förväntningar på travåret 2020?

– Jag har tre starthästar igång samt ostartade femåringen Ennos Opal som förhoppningsvis ska kunna kvala senare i år. Det ska nog kunna bli ett ganska bra år om hästarna bara får vara friska. Det känns som att både Pilbo Titan och Guli Stella har mycket pengar kvar att hämta.

Vem blir stallets vinstrikaste häst 2020?

– Jag tror faktiskt det blir Guli Stella, som vi köpte i oktober. Hon var trea och tvåa i de två starter hon gjorde för mig i december och bara hon slappnar av i kroppen så är det en häst som har mycket hög kapacitet. Hon har helt klart förutsättningar att plocka snabba pengar i den klass hon befinner sig i.