Hallå där Leif Eriksson

Leif Eriksson, A-tränare på Skellefteåtravet, summerar sitt travår 2019 – och berättar om sina förväntningar på säsongen 2020.

Här på hemsidan kan ni läsa en ny tränarintervju varje dag fram till Skellefteåtravets årspremiär den 7 januari.

Leif Eriksson.

Kuskstatistik 2019: 150 starter, 4 segrar-7 andraplats-10 tredjeplatser. 615 600 kronor inkört.

Tränarstatistik 2019: 56 starter, 1 seger-1 andraplats-4 tredjeplatser. 146 100 kronor insprunget till stallet.

Hur vill du summera ditt travår 2019?

– Bedrövligt. Absolut ett av de sämsta åren jag haft som tränare. Det egna stallet har dragits med mycket infektioner på hästarna och sedan har det varit långa konvalescenser på några som normalt ska vara de ledande starthästarna. Till exempel var Stjärnvin Linn borta från tävlingsbanan hela året då han varit långtidsskadad.

Vilken var den största höjdpunkten 2019?

– Det var jag när jag tog en V86-dubbel på Bergsåker i februari, då jag körde Zorro Swing och Let It Happen W.W åt Jens och farsan.

Vad har du för förväntningar på travåret 2020?

– Det känns mycket bättre i dagsläget då flera av hästarna som varit borta länge är på väg tillbaka. Sedan tror jag att det finns mycket utveckling i Nomo. Han hade väldiga problem med hovarna under stora delar av sin fyraåringssäsong, men nu verkar det klart bättre vad gäller den biten. Han var struken inför en tilltänkt start i november då vi krockade med hästtransporten på väg upp till Boden, men ingen blev skadad utan det var mer en säkerhetsåtgärd och sedan var det osäkert om vi skulle hinna fram till start. En ny intressant häst i stallet är kallblodet Ville Lille Faksen som kommer från Norge och ska vara hos mig några månader till att börja med. Han var tvåa på nytt rekord när han senast startade i Umeå på juldagen.

Vem blir stallets vinstrikaste häst 2020?

– Det tror jag blir Nomo. Det är lite extra i honom rent aktionsmässigt och han ska kunna springa riktigt snabbt till sommaren. Han trivdes inte riktigt på isen när han började tävla förra vintern, och även om han hanterar isbana bättre nu så kanske jag väntar med att göra årsdebut tills det blir sommarbanor.