Hallå där Johnny Sandman

Johnny Sandman, B-tränare på Skellefteåtravet, summerar sitt travår 2019 – och berättar om sina förväntningar på säsongen 2020.

Här på hemsidan kan ni läsa en ny tränarintervju varje dag fram till Skellefteåtravets årspremiär den 7 januari.

Johnny Sandman.

Tränarstatistik 2019: 10 starter, 1 seger-2 andraplatser-2 tredjeplatser. 94 600 kronor insprunget till stallet.

Hur vill du summera ditt travår 2019?

– Jag är grymt nöjd. Hazel Web, som är min allra första häst som jag tränar, kom till start som fyraåring och vann redan i sin tredje start. Min morfar och morbror höll på med hästar, men själv var jag helt ointresserad av trav fram till 2016. Det som hände då var jag att jag fick köra en häst hos Fredrik Morén och det var hur häftigt som helst. Nu tre år senare har jag byggt ett nytt eget stall och har köpt in tre hästar som jag tränar. Den första var alltså Hazel Web som tjänade nästan 100 000 kronor under sin första tävlingssäsong som fyraåring.  Kempebra klarade sitt premielopp som tvååring och bidrog också till att det blev en bra säsong.

Vilken var den största höjdpunkten 2019?

– Det var när Hazel Web lyckades bli trea i ett fyraåringslopp i Östersund trots att hon galopperade från start. Trots galoppen travade hon sitt rekord 1.16,0 över full distans. Hon visade verkligen bra kapacitet den gången och det var den prestation som gjorde mig mest glad under säsongen. Sedan var det förstås jättestort när hon tog sin första seger i Boden i tredje starten. Det var inget jag hade förväntat mig då.

Vad har du för förväntningar på travåret 2020?

– Målet är ett ha två starthästar senare under året. Hazel Web blev sjuk i slutet av förra säsongen och hade halsproblem sista två gångerna hon startade. Sedan dess har hon varit sjukskriven ett tag, men nu är hon tillbaka i träning igen. Kempebra är rätt stor och behöver tränas ett tag till, men förhoppningsvis han kan göra debut senast i juli som treåring och då hoppas jag att det bli åka av. Jag har också kallblodet Pelle Scott, som är en nybliven tvååring och där är målet att han ska klara ett godkänt premielopp under året.

Vem blir stallets vinstrikaste häst 2020?

– Troligtvis Hazel Web.