Dubbel till Månsson

Christian Månsson slog till med en dubbelseger vid Bodentravets kvällstävlingar på torsdagen. Celeste Brodda briljerade när hon vann ett V64-lopp från dödens medan Giel Wielinga avslutade vasst till en säker seger i det avslutande P21-loppet.

En överlägsen Skellefteseger blev det också genom Slotts Pila och Jessica Lindgren.

Celeste Brodda stod med 20 meters tillägg i ett stolopp och öppnade som vanligt bra från start. Nu blev Christian Månsson ändå en förlorare i spelet om positionerna då alla konkurrenter framför gick ner på innerspår, vilket innebar att Celeste Brodda fick den otacksamma positionen utvändigt ledaren efter en bit.

Månsson satte sig nu lugn i dödens innan han tryckte upp farten mitt på den sista bortre långsidan. En löpsugen Celeste Brodda övertog sedan ledningen in i slutsvängen och stack ifrån till en enkel seger med fem längder.

Segertiden blev 1.16,1/2160 meter och förstapriset var 35 000 kronor.

– Hon gör oftast bra lopp, men har inte fått bli bättre än tvåa sista halvåret. Hon var värd den här segern och idag var hon extra fin, sade Christian Månsson i segerintervjun i ATG live.

Bakom Giel Wielinga chansade Månsson invändigt från spår 13 i en spårtrappa och hamnade i tredje inner. Sedan  löste det sig perfekt när han kom ut slagläge på sista bortre långsidan och därefter kunde följa med i anfall i tredjespår. Över upploppet avgjorde Giel Wielinga säkert med 1,5 längder på 1.17,6a/2140 meter.

Månsson var också tvåa med fyraåringen Guldhagens Leopold som i sin sjätte start rekordsänkte till 1.32,9/2140 meter. Favoriten Nebbenes Helge fick överta ledningen efter ett varv och var sedan för bra, då han enkelt gick ifrån med fem längder till slut. Trea i samma lopp blev Ivarsviking, tränad av Nicklas Lundgren.

Jessica Lindgrens Slotts Pila har flera gånger visat hög kapacitet för sin klass, men brukar ofta tappa väldigt mycket mark från start. Nu hade Jessica hittat en proposition där hon blev ensam på startvolten med Slotts Pila och när man sedan kom iväg hyggligt så blev det ledning från start till mål.

Efter en öppning på 1.32,3 första 500 ökade Jessica farten med Slotts Pila, som drog sönder fältet och aldrig lät någon konkurrent komma i närheten. Slotts Pila avslutade med ett varv på 1.28,7 och landade på nya rekordet 1.29,0/2140 meter när hon tog hem segerchecken på 30 000 kronor. Segermarginalen skrevs till hela tio längder.

Där bakom gjorde Jerker Bjurmans Rappodina ett nytt bra lopp som tvåa den här gången. Rappodina hade en kort galopp 1350 kvar som första häst i andraspår, men ställde sig och fullföljde sedan bra på 1.29,1/2160 meter. Plus också till Guli Stella, tränad av Lena Dahlbäck, som galopperade efter start och som därefter hängde med positivt som trea efter en invändig resa.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge