Tigerfeet trea på Umåker

Tigerfeet Dynamite (bilden), tränad av Anders Lundqvist, avslutade travåret 2019 med en tredjeplats vid juldagens tävlingar på Umåker. Detta trots en otacksam resa utvändigt ledaren.

Inom V75 lyckades Christian Månsson bäst av Skellefteåtravets tränare. Han tog två fjärdepris genom Celeste Brodda och Jelmer Boshoeve.

Gabriella Laestanders Pinewood Man var favoritspelad i det inledande loppet och stack till spets på juldagens snabbaste öppning (1.11,7 första 500). Tigerfeet Dynamite gav sig tidigt i spetskörningen, men var bra med som fyra ut på den första långsidan.

Istället för fjärde invändigt valde kusken Magnus A Djuse att ta positionen utvändigt ledaren efter 600 meter med Tigerfeet Dynamite. Där satte han sig lugn och till första 1000 hade tempot dämpats till 1.17,2. När det kom attacker bakifrån in i sista sväng svarade Tigerfeet Dynamite sin position och han fullföljde klart godkänt som trea på 1.16,0a/2140 meter, vilket gav en prischeck på 12 500 kronor.

Tiigerfeet Dynamite vek bara ner sig mot två konkurrenter som fick fina ryggresor i främre träffen. Redhot Tap Dancer (andra ytter) vann före B.W.L Ruthless (tredje inner). Pinewood Man föll tillbaka till en femteplats.

Inom V75 var Storstjärna/Per Gustafson och Järvsötekno (tränad av Morgan Lindberg) femma respektive sjua i ett kallblodslopp. Storstjärna satt bra till i tredje inner och rygg ledaren, men Per Gustafsson fick köra lite slalom sista 500 då ett par konkurrenter tröttnade på innerspår.

Järvsötekno galopperade i fjärde invändigt 750 kvar, men kom tillbaka starkt och avslutade sista 600 på 1.27,3. Storfavoriten och segermaskinen Silver Jossan vann ohotad med fyra längder på 1.27,3a/1640 meter. Både Storstjärna och Järvsötekno landade på 1.28,7.

I ett stolopp var Celeste Brodda/Christian Månsson och Let It Happen W.W (tränad av Kjell-Ove Eriksson) fyra respektive sexa. Båda Skelleftehästarna satt långt ner på innerspår till en början innan man sökte sig ut i andraspår dryga varvet från mål. Celeste Brodda vreds ut till egen attack 300 kvar och höll farten godkänt på 1.16,4/2160 meter utan att kunna bli något segerhot. Let It Happen W.W landade på 1.16,6.

Forspärla, tränad av Jan Gustavsson, hamnade i tredje ytter från tillägg i sitt kallblodslopp. Nu blev det tidiga attacker bakifrån efter ett varv och efter en del positionsbyten hamnade Forspärla först i andraspår utan rygg varvet från mål.

När Vårvind galopperade i ledningen mitt på den sista bortre långsodan kunde Forspärla överta ledningen drygt 500 kvar. Forspärla behöll täten runt slutsvängen, men var slagen om segern när man kom in på upploppet. Hon fullföljde nu godkänt som femma på 1.27,8/2160 meter.

Chistian Månsson hade länge siktat på den här V75-dagen med treårige Jelmer Boshoeve. Från bakspår hamnade nu Jelmer Boshoeve först i andraspår när alla konkurrenter framför kröp ner på innerspår. När Månsson sedan avancerade fram utvändigt ledaren blev Jelmer Boshoeve lite väl pigg och Månsson försökte då att backa ner sin häst i rygg på ledaren 1500 kvar.

Jelmer Boshoeve var dock inte särskilt samarbetsvillig utan svarade med galopp i det läget och fick börja om i femte par utvändigt. Han gick sedan ett fullt godkänt slutvarv på 1.17,5 efter att ha varit ute i fjärdespår mitt i sista sväng. Något som räckte till en fjärdeplats på 1.18,9a/2640 meter.

Både Celeste Brodda och Jelmer Boshoeve tjänade 13 500 kronor som fyra.