Laestander nära 900 000

Stall Gabriella Laestander tog flera framskjutna placeringar vid Umåkers fredagstävlingar. Fuxstoet Staro Mary Lou (bilden) och snabblopparen Augustus F tog båda en andraplats från ledningen efter en tävlingspaus på cirka två månader medan Pinewood Man slutade på en delad tredjeplats.

Totalt drog trion in 37 600 kronor i prispengar, vilket innebär att Laestander närmar sig 900 000 kronor i insprungna pengar till stallet under 2019.

Staro Mary Lou tog ledningen i ett långlopp i sin första start sedan V75-helgen i Skellefteå. Hon var utan svar mot favoriten Conrads Gregor som avgjorde enkelt med 3,5 längder, men Staro Mary Lou höll till andraplatsen på 1.17,7/2640 meter. I samma lopp var Datastrom Am och Thelma Ragnarsson trea från rygg ledaren på 1.17,8. Det blev en kort galopp när Thelma skulle lyfta ut hästen i andraspår i sista sväng, men Datastrom Am hittade benen snabbt och var med och krigade om andraplatsen upploppet ner.

Augustus F kördes till ledningen från springspår i ett sprinterlopp och drog i jämn 1.14-fart hela vägen. En bit in på upploppet hade Augustus F ingen chans att stå emot Umåkerhästen Magnifik Brodde som klev fram och avgjorde enkelt med 2,5 längder. Augustus F höll dock godkänt till andraplatsen på 1.14,5/1640 meter.

Pinewood Man hamnade i fjärde ytter från bakspår i V5-avslutningen och var ute i vida spår i sista sväng. Han gick snabbt en bit och såg lite segerfarlig ut i början av upploppet, men nu ebbade det ut lite sista 100 och han fick nöja sig med att bli delad trea på 1.16,8/2140 meter.

Morgan Lindbergs Hamjakken fick en bra start till andra ytter från dubbla tillägg. Han fullföljde bra som tvåa på nya rekordet 1.32,9/2180 meter, men nådde inte ledande Bodenhästen Nebbenes Helge.

Hamjakken kördes av Leif Eriksosn som sedan var trea med egentränade Heavenly W.W på 1.19,5/2140 meter efter en resa i tredje invändigt.

En tredjeplats blev det även för Queen Rick/Jami Mikkonen på 1.19,0/2140 meter liksom för Lena Dahlbäcks kallblod Guli Stella, som noterade 1.29,6/1660 meter.