Jazza spurtvann på isen

Sexåringsstoet Jazza Håleryd, tränad av Anki Frisk, tog säsongens tredje seger när hon spurtade ner Hesiod på isbanan i Boden på lördagskvällen. Detta efter en vass avslutning på 1.11,5 sista 400.

Ytterligare två Skelleftesegrar inom V65-omgången blev det genom Rappodina och Tigerfeet Dynamite.

Jazza Håleryd hade ett bra utgångsläge med innerspår, och i utgången av första sväng kunde hon smärtfritt överta ledningen. Ove A Lindqvist släppte sdan direkt då Mellby Dealer kom fram på utsidan utmanade.

– Jazza Håleryd var frän i värmningen och därför ville jag inte köra i ledningen. Vi har dessutom ett V75-lopp att tänka på nästa helg, sade Ove A Lindqvist i segerintervjun.

Nu löste sig perfekt på sista långsidan då Petteri Joki kastade loss med Hesiod från fjärde ytter och svepte till ledningen 450 kvar. I momentet innan kom Jazza Håleryd ut i andraspår då Kabanoss tröttnade i dödens och föll bakåt i fältet. Med en vass avslutning lyckades Jazza Håleryd hämta in det försprång som Hesiod skaffat sig och sista 100 avgjorde Skelleftehästen med en halv längd på 1.16,6/2140 meter. Förstapriset var 25 000 kronor.

– Jazza Håleryd gör alltid sitt. Det bästa är att hon numera vill avgöra till slut, sade Ove A Lindqvist.

Jerker Bjurmans Rappodina avslutade med ett varv på 1.30,0 från sjätte ytter, vilket räckte till att runda hela fältet till en klar seger före Järvsötekno.

Rappodina tog nu årets andra seger när hon för första gången i karriären kördes av Krister Söderholm. Från sjätte ytter började Söderholm stöta i tredjespår 1300 kvar och Rappodina låg länge som trea i tredjespår under slutvarvet. Mitt på upploppet klev Rappodina fram och kopplade greppet och till slut blev segermarginalen klara 3,5 längder. Segertiden skrevs till 1.31,5a/2140 meter och förstapriet var 25 000 kronor.

Morgan Lindbergs Järvsötekno satt i tredje ytter och var den som drog tåget i tredjespår ut på slutrundan innan han forcerades till ledningen mitt den sista bortre långsidan.

Tigerfeet Dynamite, tränad av Anders Lundqvist, serverades en fin resa i andra ytter av Ove A Lindqvist och även fast han blev först lite för tidigt inne på upploppet höll han undan med vad som behövdes på 1.15,5a/1640 meter. Detta var fjärde segern för säsongen för Tigerfeet Dynamite, som också drog in 25 000 kronor på vinstkontot

Christian Månssons Judge Peter höll sin en andraplats från ledningen i ett sprinterlopp på 1.17,0a/1640 meter. Anchor Man var dock starkare utvändigt ledaren och avgjorde säkert med 1,5 längder till slut.

Hampus Erikssons Sweet Näs gjorde en bra upphämtning efter tidig galopp och blev trea i P21-loppet på 1.18,6a/2140 meter.

Per Gustafsson tog året sjunde seger som kusk när han fick hoppa in bakom finsktränade Min Fina Ella, som tog karriärens första seger i 17:e starten.