Ivarsviking tvåa i Boden

En andraplats av Ivarsviking, tränad av Nicklas Lundgren. Två tredjeplatser av Hamjakken (Morgan Lindberg) och A.W’s Kicklight (Mats Viklund).

Där har ni Skellefteåtravets bästa placeringar vid fredagskvällens årsfinal på Bodentravet.

Ivarsviking tog direkt hand om ledningen i det inledande loppet och fick bestämma på 1.34,1 första varvet tillsammans med Ove A Lindqvist. Drygt 500 kvar galopperade Ivarsviking omotiverat och fick släppa två konkurrenter förbi sig. Nu ställde han sig ganska omgående och i en snabb avslutning klockades han till 1.30,5 sista 400 och var bara en halv längd efter vinnaren Slotts Emil.

Ivarsviking landade på 1.33,9/2140 meter och tjänade 15 000 kronor. Trea blev Hamjakken med Leif Eriksson i sulkyn på 1.34,2 efter en resa i rygg på ledaren.

Hamjakken gick ut ett spår på sista långsidan och tog över befälet när Ivarsviking galopperade. Över upploppet hade han dock inte mod att stå emot de två främsta.

A.W’s Kicklight, som kördes av Erica Guldhag, lyckades för femte starten i rad ta en placering bland de tre främsta. Trots att det blev en lite stygg resa i dödens kämpade han berömvärt hela vägen och slutade trea på tangerade rekordet 1.18,1a/2140 meter.

Ove A Lindqvist blev champion i Boden med totalt 30 segrar under 2019.

Championatet i Boden var Oves andra i år då han tidigare varit segerrikast i Lycksele. Totalt har han nu vunnit 34 championat och därmed är han bland de 10 bästa i Sverige.

Elva av sina championat har Ove A Lindqvist tagit på Skellefteåtravet.