Hallå där Jessica Lindgren

Jessica Lindgren, B-tränare på Skellefteåtravet, summerar sitt travår 2019 – och berättar om sina förväntningar på säsongen 2020.

Här på hemsidan kan ni läsa en ny tränarintervju varje dag fram till Skellefteåtravets årspremiär den 7 januari.

Jessica Lindgren.

Kuskstatistik 2019: 40 starter, 1 seger-9 andraplatser-6 tredjeplatser. 255 700 kronor inkört.

Tränarstatistik 2019: 39 starter, 1 seger-9 andraplatser-6 tredjeplatser. 251 900 kronor insprunget till stallet.

Hur vill du summera ditt travår 2019?

– Det känns som att jag varit den ständiga tvåan hela året. Sammantaget har det inte gått som jag hade tänkt. Slotts Pila är tyvärr väldigt skör och har inte fått visa vad hon egentligen kan. Vissa perioder har hon varit till veterinären oftare än vad hon varit på träningsbanan. Sedan hade jag en dröm att Bodbäckssiv skulle kunna komma tillbaka på tävlingsbanan, men nu har jag bestämt att det inte blir så. Det är något som stör henne och till våren får hon gå till avel igen. Lovinna skadade sig 2018 och efter att ha startat tre gånger i år så blev beslutet att betäcka henne.

Vilken var den största höjdpunkten 2019?

– Kan inte säga att det var någon enskild höjdpunkt som stack ut. Det bästa med året var att Attack kunde starta kontinuerligt hela tiden och alltid gjorde sitt. När övriga hästar varit på skadelistan så har han varit den som dragit runt hela stallet. Han har gjort 23 starter utan att vinna, men han nöter på helt okej varje gång och är alltid jämn och säker.

Vad har du för förväntningar på travåret 2020?

– Att det ska gå bättre än det gångna året. Främst hoppas jag att Slotts Pila får vara fräsch och inte behöver behandlas lika ofta som i år. Jag hoppas också att hon lär sig öppna bättre från start. Nu tappar hon nästan 60 meter varje gång trots att jag testat olika utrustningar hela tiden, vilket känns frustrerande. Underifrån har jag Wilde som blir 3 år vid årsskiftet och siktet där är inställt på att försöka kvala in till en Kriteriefinal. Sedan ska det bli spännande att se hur Skräcken utvecklas som tvååring. Det är Bodbäckssivs första avkomma.

Vem blir stallets vinstrikaste häst 2020?

– Jag måste svara Slotts Pila. Det är den största talang jag någonsin kört och hon har fortfarande alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet.