Årsfinal med hemmasegrar

Tre hemmasegrar genom Lill Alfred (bilden), Forspärla och Kövras So Fant. Det blev resultatet vid måndagens årsfinal på Skellefteåtravet.

Det här betyder också att Skellefteåtravets hästar tillsammans har vunnit över 100 lopp under 2019.

Lill Alfred, tränad av Amalia Larsson, som var en segerstaplare förra vintern tog nu första segern på drygt nio månader. Kusken Leif Eriksson hittade ryggen på favoriten Sjö Bris och såg till att Lill Alfred fick bra draghjälp i tredjespår under slutvarvet.

En bit in på målrakan kopplade Lill Alfred ett knappt grepp om händelserna och han höll sedan undan med huvud före Guli Stella (tränad av Lena Dahlbäck) som avslutade vasst längst ut i banan tillsammans med Malin Viklund.

Stort plus också till trean Slotts Pila (Jessica Lindgren) som reparerade en tidig galopp på bästa sätt och gjorde en mycket stark upphämtning.

Segertiden för Lill Alfred skrevs till 1.31,4/2180 meter och förstapriset var 30 000 kronor.

Forspärla tog sin  fjärde årsseger när hon rundade hela fältet från dubbla tillägg i ett annat kallblodslopp där segerchecken var på 25 000 kronor. Forspärla skuggade favoriten Norrlands Scott i spåren under slutrundan och över upploppet avgjorde jan Gustavssons häst säkert med två längder.

Segertiden för Forspärla blev 1.28,9/2180 meter.

Årets allra sista vinnare på Skellefteåtravet blev Mikael Lindqvists fyraåring Kövras So Fant, som tog karriärens andra seger när han avgjorde P21-loppet via open stretch på 1.20,1/2140 meter. För Mikael Lindqvist var det årets nionde kuskseger och den sjätte segern som tränare.

Skellefteåtravets hästar har nu tillsammans skrapat ihop 102 segrar under 2019.

Nämnas ska att Jens Eriksson var nära att sätta dit ytterligare en hemmavinnare. Hans träningshäst Zorrro Swing hade längre greppet på upploppet, men den allra sista biten åkte han  dit på målfoto mot Le Chapeau som nyttjade open stretch och vann från rygg ledaren.

Bodenkusken Jorma Särkiniva blev kuskchampion på Skellefteåtravet för första gången. Totalt sju segrar var han ensam om i kuskligan.

Tränarchampion blev Hanna Olofsson, Boden, med åtta seger. Finaldagen vann Atlas Eagra från Hannas stall sedan lärlingen Jenny Engfors kört på ett förtjänstfullt sätt.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT