Uppvisning av Forspärla

Jan Gustavssons kallblodssto Forspärla (bilden) hade uppvisning på Umåker på måndagskvällen. Med Jens Eriksson i sulkyn blev det en överlägsen seger med åtta längder efter ett rejält slutvarv.

För Sanne Norgren blev det också en minnesrik kväll då hon tog sin första tränarseger någonsin genom nyförvärvet Unique Cash.

Forspärla hade spåret längst ut bakom startvingen och inledningsvis satsade Jens Eriksson framåt. Forspärla följde med som tvåa i tredjespår i drygt 500 meter, men när det aldrig lugnade ner sig där framme valde att Jens att backa ner sist i sjätte par utvändigt.

Varvet från mål attackerade Forspärla i tredjespår och via en snabb rush sköljde hon förbi hela fältet och övertog ledningen redan 550 kvar. Efter ett slutvarv på 1.25,4 stack hon sedan undan till en helt överlägsen seger.

– Efter startrusningen trodde jag att de skulle ge sig där framme, men det blev full körning första 700 meterna och då backade jag ner istället. Sedan trodde jag att vi skulle få en rygg när jag styrde på i tredjespår, men så blev det inte heller. Det mesta blev fel idag, men det spelade mindre roll när hästen var så bra, sade Jens Eriksson i segerintervjun.

Forspärla tog nu sin tredje seger för året då hon vann på 1.27,9a/2140 meter. Förstapriset var 30 000 kronor.

Femårige Unique Cash gjorde första starten i Sanne Norgrens regi och det slutade med seger på 1.18,5a/2140 meter. Efter en resa i tredje-fjärde invändigt kom Unique Cash loss i början av upploppet och via en rapp avslutning hann han dit i sista stegen med Ove A Lindqvist i sulkyn via 1.15,4 sista 400. Segerchecken var på 30 000 kronor.

Tapper tvåa var A.W’s Kicklight, som hamnade bra till i andra ytter från bakspår med Erica Guldhag men sedan blev utan rygg 1350 kvar. Från dödens kopplade A.W’s Kicklight grepp på ledaren en bit in på upploppet, men nu blev han snöpligt avslagen med ett huvud den allra sista biten.

En tredje Skellefteseger blev det genom Al’s Raging Ace, tränad av Mikael Lundmark, som avrundade tävlingskvällen med att vinna P21-loppetr från ledningen på 1.17,1/2140 meter.

Tidigare under kvällen var Christian Månssons Judge Peter trea från rygg ledaren utan att få chansen till slut. Han skar nu mållinjen med krafter kvar på 1.16,3a/1640 meter.

En tredjeplats blev det också för Lexington Tooma i hans första start på drygt sex veckor. Från början satt Lexington Tooma i andra ytter, men efter 550 meter blev det dödens när Mellby Dealer slank ner i rygg på ledaren sedan en konkurrent galopperat.

Lexington Tooma kopplade tidigt grepp på ledande Anaheim Kemp och hade övertag in på upploppet, men grovjobbet kostade på och över upploppet var han utan svar mot Höwings Star och Mellby Dealer. Lexington Tooma landade på 1.14,3/1640 meter efter en avslutning på 1.14,0 sista 400.