Slotts Pila gick inte stoppa

Jessica Lindgren (bilden) och Gunilla Bengtsson tog båda sina första tränarsegrar för säsongen vid Bodentravets tisdagstävlingar.

Jessica vann själv med Slotts Pila efter en sylvass avslutning. Gunilla kunde sedan glädja sig åt att hennes sexåringssto Tåga Molly tog karriärens första seger i 23.e starten.

Jessica Lindgren har tagit hela nio andraplatser till stallet tidigare i år, men nu blev det äntligen en seger och det var minst sagt välförtjänt.

Fyraåriga Slotts Pila visade redan i förra starten att hon har hittat en växel till och nu gick hon inte att stoppa. Jessica tog det lugnt från start och tappade rätt mycket i inledningen, men i det lilla sexhästarsfältet hamnade hon ändå bra till i andra ytter när fältet formerade sig.

Ut på sista långsidan ryckte Christian Månsson loss i ledningen med Guldhagens Kevin som då fick en stor ledning. Helt plötsligt hade Slotts Pila 20–30 meter fram till ledaren, men via en avslutning på 1.25,6 sista 600 tog hon sig ikapp och avgjorde till slut enkelt med 2,5 längder.

Segertiden blev 1.31,1a/2140 meter och förstapriset var 30 000 kronor. Guldhagens Kevin höll till andraplatsen och landade på 1.31,4. På avstånd tog Lotus Atom/Mikael Lindqvist tredjeplatsen trots två galopper.

Från tillägg lyckades Tåga Molly, körd av skicklige Magnus A Djuse, ta sig ledningen efter ett varv i ett annat kallblodslopp. Tåga Molly höll sedan jämn fart där framme och även fast hon blev utmanad till slut höll hon undan med säkra 1,5 längder. Segertiden skrevs till 1.35,4/2140 meter och förstapriset var 25 000 kronor. Där bakom reparerade Ivarsviking, tränad av Nicklas Lundgren, till en tredjeplats efter galopp.

Nyttiga Jazza Håleryd, tränad av av Anki Frisk, tog en andraplats bakom Antonio America i ett sprinterlopp. Från ett sjundespår bakom startvingen backade Ove A Lindqvist ner i kön direkt efter start innan han började stöta i tredjespår med Jazza Håleryd dryga varvet från mål.

På sista bortre långsidan följde Jazza Håleryd med som trea i tredjespår och via en vass avslutning på 1.12,0 sista 400 landade hon på 1.15,2a/1640 meter. Trots det var hon utan chans att utmana Antonio America som satt flera hack längre längre fram och drog tåget i tredjespår sista 600.

Gabriella Laestanders Kabanoss blev favoritspelad i samma lopp efter två raka segrar, men fick nu nöja sig med en tredjeplats på 1.15,3. Från innerspår hamnade Kabanoss i tredje invändigt, men 200 kvar kom han ändå ut bakom Antonio America. I en snabb avslutning kunde Kabanoss inte riktigt hålla den ryggen över målrakan.

Även A.W’s Kicklight (tränad av Mats Viklund), Bamse Å (Jan Lindsttröm) och Lou Dana (Lucas H Vikström) tog var sin tredjeplats under kvällen.