Per vann med högoddsare

Storstjärna, tränad av Per Gustafsson, var en riktig högoddsare när försöken till Greivins Minne kördes vid Bodens V65-omgång på fredagen.

Storstjärna vann sitt försök från ledningen. Detta på målfoto före en en annan Byskehäst – nämligen Blixten E.S.

Inför fredagens start var Storstjärna segerlös i år och hon var helt bortglömd av spelarna denna gång. Hos ATG gav hon vinnaroddset 54,57 trots att hon hade innerspår bakom startbilen och var ute över sin favoritdistans.

Per Gustafsson lyckades svara upp ledningen med Storstjärna och höll sedan ett jämnt tempo där framme och landade nu på 1.27,8/1640 meter, då hon tog hem förstapriet på 30 000 kronor. Samma tid hade tvåan Blixten E.S med Martin M Nilsson som reparerade en startgalopp på bästa sätt och avslutade bäst av alla över upploppsrakan.

De sju främsta gick vidare till finalen i Greivins Minne. En finalplats tog även Alvgrim, tränad av Karina Paavola, som var sjua i mål på 1.28,7.

I det första försöket till Greivins Minne slutade Järvsötekno, tränad av Morhan Lindberg, tvåa på 1.29,3a/1640 meter. Från bakspår hamnade Järvsötekno bra till i tredje ytter  och tog sedan rygg på favoriten Hibovalle när denne styrdes på i tredjespår 600 kvar.

Pilbo Titan, tränad av Lena Dahlbäck, höll till en femteplats från dödens och tog sig också till final liksom Lill Alfred (Amalia Larsson), som var sexa efter en invändig resa med Leif Eriksson i sulkyn.

Totalt blir det sex hästar från Skellefteåtravet på startlinjen när finalen i Greivins Minne körs deb 28 november i Boden.

I P21-loppet i Boden tog Misco Palema, tränad av Jan Lindström, en andraplats på 1.18,6/2140 meter.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge