Första för A.W’s Kicklight

Fyraårige A.W’s Kicklight, tränad av Mats Viklund, spurtade ettrigt till karriärens första seger när han vann på 1.18,3a/2140 meter i Boden på torsdagskvällen.

I sulkyn satt Erica Guldhag (bilden) som tog sin 13:e seger för året som kusk/ryttare.

A.W’s Kicklight fick en resa i tredje par invändigt som sedan blev rygg ledaren drygt 600 kvar. A.W’s Kicklight satt dock fast runt slutsvängen, men in på upploppet fick han fritt fram och Guldhag skickade ut hästen flera spår i sidled utan att tappa fart.

Xigaro Bay, tränad av Hampus Eriksson, satt i fjärde par invändigt och fick luckan tidigare. Han klev nu fram och kopplade grepp mitt på upploppet och såg ut att gå mot karriärens första seger i 14:e starten.

A.W’s Kicklight hade i det läget ett par längder att plocka in, men via en vass avslutning avgjorde han med huvud den allra sista biten. I de senaste starterna har fyraåringen varit 2-3-2 så det låg i luften att det skulle komma en seger snart. Förstapriset var 30 000 kronor.

Xigaro Bay fick således nöja sig med andraplatsen på samma tid som vinnaren.

Inom V64 tog Pinewood Man, tränad av Gabriella Laestander, en andraplats på 1.15,7a/2140 meter. Pinewood Man satt i femte par utvändigt varvet från mål och kusken John Östman börja stöta i tredjespår drygt 900 kvar. I utgången av sista sväng var Pinewood Man uppe som tvåa efter en stark repa, men över upploppet hade han inte kraft att utmana favoriten Antonio America som stack undan till lätt seger med fem längder.

I finalen i Grevins Minne nådde Alvgrim, tränad av Karina Paavola, bästa placeringen av de sex Skelleftehästarna som kvalat in. Efter en helt okej slutrunda från kön slutade Alvgrim fyra på 1.28,9/1660 meter. Femma blev Storstjärna och Per Gustafsson på 1.29,0.