Forspärla tvåa i finalen

Precis som ifjol slutade Forspärla, tränad av Jan Gustavsson, tvåa i finalen i Norrlands Elitserie.

Forspärla utmanade om segern upploppet ner, men fick till slut ge sig med en hals mot vinnaren Karlängs Lill. Båda hästarna landade på 1.26,2/2140 meter efter en snabb avslutning och för Forspärla var andraplatsen värd 50 000 kronor.

Skellefteåtravet tog flera fina prisplaceringar vid Umåkers tävlingar på fredagskvällen. Forspärla var den som drog in mest prispengar, då hon var tvåa i ett av huvudloppen. Kusken Jens Eriksson hittade tredje par utvändigt från tillägg och kunde sedan ta rygg på Karlängs Lill när denna satte in en snabb attack på sista bortre långsidan.

Forspärla avslutade med 1.22,6 sista 800 och sög sig allt närmare Karlängs Lill över upploppet. Bergsåkerhästen höll dock farten starkt in i mål och vann nu med en hals tillgodo med Jessika Sidbäck i sulkyn. I samma lopp var Jerker Bjurmans Rappodina femma på 1.28,6/2140 meter.

Jens Eriksson var också tvåa med egna träningshästen Polar Aurora, som från ledningen var knappt slagen av storfavoriten Grude Tilla efter att ha landat på 1.31,6/1640 meter.

I samma lopp gick Slotts Pila/Jessica Lindgren starkt efter tappstart och slutade trea. Slotts Pila såg segerfarlig ut när Jessica vred ut till egen attack i början av upploppet, men hästen hade lite problem med travet till slut och lyckades inte få grepp om täthästarna.

Christian Månsson ledde länge ett V64-lopp med eventuelle 31-oddsaren Gigant Grennwood. När Månsson eldade på i ledningen runt sista sväng slank Mycrazydream loss från rygg ledaren och sista 100 avgjorde Umåkerhästen med säker marginal. Gigant Grennwood slog nu resten med god marginal och visade uppåtform som tvåa då han landade på 1.15,0/1640 meter.

Morgan Lindbergs Hamjakken såg ut att vara på väg mot karriärens första seger, då han gick en stark repa från dubbla tillägg och hade ett klart grepp en bit in på upploppet. Men i sin ensamhet där framme bromsade han bort segern till slut och fick nöja sig med andraplatsen bakom Husnäs Tilja. I samma lopp slutade Bertil Ådins Risåteddan trea.

En tredjeplats blev det också för Jens Erikssons träningshäst Okinawa Roc, som kördes av Lucas H Vikström i ett lärlingslopp. Efter en resa i rygg på ledaren blev det en kort galopp i början av upploppet och det kostade förmodligen andraplatsen för Okinawa Roc.

I finalen i Norrlands Treåringseliit blev det en femteplats för Jerker Bjurmans Holter Oda, som landade på 1.28,8/2160 meter efter resa i tredje invändigt/rygg ledaren.