V75-dubbel för Djuse

Magnus A Djuse, 19, är Sveriges hetaste kusktalang. I Skellefteå tog han karriärens första V75-dubbel – trots att han brände med en favorit.

– Jag är mest glad att få vara med i sådana här sammanhang. Klart att det är kul när det går bra. Men det var inte så mycket kusksegrar, de gjorde bra lopp båda, sa Östersundslärlingen.

Magnus A Djuse tar för sig allt mer och 19-åringen kunde räkna in årets åttonde respektive nionde V75-seger på Skellefteåtravet..

Silverdivisionen föregicks av viss dramatik för Magnus A Djuse då Eder Bob inte alls kände sig bekväm med en jänkarbike och tränaren Anna Näsman fick göra ett snabbt vagnbyte.

I loppet fick Eder Bob rygg ledaren på en glödhet The True F. Magnus A Djuse valde sedan att gå ut utvändigt ledaren dryga varvet kvar och bjöd då samtidigt Antonio Trot på en rygg en kort stund. Men redan på sista bortre långsidan övertog Eder Bob ledningen och Magnus A Djuse valde att hålla ett högt tempo som gjorde det extra jobbigt för de som jagade. Antonio Trot utvändigt närmade sig över upploppet men Eder Bob höll undan ganska säkert till slut.

– Han stred tappert, berömde segerkusken.

Magnus A Djuse är glödhet för dagen och han följde upp segern bakom Eder Bob med ännu en V75-seger i Stig Lindmarks Styrkeprov där han skrällde med Mr Golden Quick.

Favoriten Carmine Am kom in mot upploppet i ledningen men då kom Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick ”från ingenstans” och spurtade sylvasst till klar seger.

– Härligt, jätteskoj, jag körde invändigt hela vägen och sedan gick jag ut i andraspår över upploppet. Han går alltid hela vägen. Det känns jättestort att vinna dubbelt på V75, sa Magnus A Djuse.

Magnus A Djuse körde i samtliga V75-lopp och förutom segrarna med Eder Bob och Mr Golden Quick blev han trea med Tempel L.B och så brände han med favoriten Art Kjarvald  som galopperade i ledningen på upploppet i Steggbest Minne.

Kallblodsloppet Steggbest Minne bjöd på ett rörigt upplopp där både ledaren Art Kjarvald och Tangen Haap galopperade. Därmed låg vägen till vinnarcirkeln öppen för finske gästen Vixus som från rygg ledaren höll sig i trav och hittade mållinjen först via open stretch. I segersulkyn satt Janne Soronen som bjöd på en härlig segergest.

Giant Shadow är obesegrad i regi Björn Goop. Den holländske sexåringen var lördagens största favorit på V75-spelet och tillsammans med Carl Johan Jepson gjorde han inte favoritspelarna besvikna i det inledande V75-loppet

Carl Johan Jepson tog det lugnt från spår 8 bakom bilen och landade sist utvändigt. På sista bortre långsidan fick Giant Shadow anfallsorder och han fick tidigt gå ut i fjärdespår när han rundade fram till utvändigt ledaren. In mot upploppet var favoriten i närkamp med Vincent Horse och 150 meter från mål hade han kopplat greppet.

Det var sjätte raka segern i Sverige på lika många starter.

– Han löser det på ett förnämligt sätt, hästen. Han fick ju draghjälp i 100 meter i alla fall… Det driver fantastiskt bra för hästen, sa Carl Johan Jepson som för första gången körde lopp i Skellefteå.

V75-2 var ett stolopp där sexåriga Walkie Talkie, trots ett svårt utgångsläge med bakspår på tillägg, spurtade bäst över upploppet tillsammans med sin tränare Per Linderoth.

– Hon har gjort storstilade prestationer i stort sett hela året. Hon har visserligen bara vunnit tre lopp men vi har matchat henne tufft och det har hon utvecklats av, sa segerkusken.

Tomas Pettersson var bestämd från start i V75-4 med Gossip’s Lord och från spets fixade femåringen årets första seger i elfte starten. Jenni H Åsberg tränar vinnaren som förtjänstfullt sträckte på sig över upploppet när favoriten Ellis Pride uppvaktade utvändigt.

V75-omgången avslutades på samma sätt som den inleddes – med en favoritseger.

Robert Bergh-tränade Macelleria var lördagens näst största V75-favorit och tillsammans med Per Lennartsson försvarade hon innerspåret och ledde från start till mål.