Tionde årssegern för Ella

Gabriella Laestander blev först på Skellefteåtravet med att ta tio tränarsegrar under 2019.

Detta sedan sjuårige Kabanoss vunnit ett V64-lopp på Umåker på fredagskvällen efter att ha avgjort med ett häftigt speedryck där han från tredje ytter sköljde förbi tätgruppen.

Skellefteseger på V64 blev det också genom Tigerfeet Dynamite.

Kabanoss tog nu sin första seger sedan han köptes till Gabriella Laestanders stall i somras. I ett sprinterlopp hamnade han bra till i tredje ytter från bakspår och när Mika Forss ställde på i tredjespår på baksidan gick det undan ordentligt

En barfotatävlande Kabanoss hade verkligen spring i benen den här kvällen. Han svepte till ledningen 400 kvar och klockades till 1.10,6 mellan 800 och 300 kvar på en bana som var blöt och som bedömdes som något tung.

Över upploppet gick det inte lika snabbt, men Kabanoss hade redan avgjort loppet i sista sväng och höll undan till en ohotad seger med 2,5 längder på 1.14,1a/1640 meter.

Tigerfeet Dynamite, tränad av Anders Lundqvist, tog årets tredje seger efter en rejäl långspurt från tredje par utvändigt. Kusken Jens Eriksson tvingades svara anfall redan 800 kvar och fick sedan dra tåget i tredjespår utan rygg.

Nu kämpade Tigerfeet Dynamite storstilat över upploppet och sista biten in mot mål avgjorde han klart med 1,5 längder på 1.15,9a/2140 meter.

– Det blev en rejäl öppning på loppet och sedan kändes han kaxig där ute i tredjespår då jag styrde på, sade Jens Eriksson i segerintervjun.

Förstapriset för både Kabanoss och Tigerfeet Dynamite var 30 000 kronor.

Jerker Bjurmans treåring Holter Oda tjänade 25 000 kronor, då hon var tvåa från 60 meters tillägg på 1.31,5/2200 meter.

Holter Oda satt i tredje ytter varvet kvar, men Ove A Lindqvist valde att sticka invändigt på sista långsidan och kom fram i rygg på ledaren. När Ove A sedan tråcklade sig ut i andra ytter i sista sväng passade ledande Klack Ymer på att sticka undan i spets och Bollnäshästen vann enkelt med fyra längder.

Holter Oda fick inrikta sig på att klara andraplatsen, men det viktiga med den här starten var att ta poäng för att komma med till finalen i Norrlands Elitserie den 8 november.