Storspjuver övertygade igen

Sent på säsongen har Jens Erikssons femåring Storspjuver hittat storformen.

På tisdagskvällen tog han raka segern vid Solängets årsfinal. Trots bakspår på tillägg lyckades Storspjuver runda hela fältet efter ett starkt slutvarv.

Storspjuver kom från en övertygande seger hemma på Skellefteåtravet där han imponerade under V75-dagen.

Även på Solänget gjorde han en övertygande insats då han vann på 1.27,5/2160 meter. Från sitt svåra utgångsläge hamnade han i sjätte par utvändigt och redan 1100 kvar började Jens Eriksson stöta i tredjespår.

Storspjuver fick rygg en längre bit, men tappade draghjälpen i sista sväng då ett par hästar framför kom ner i andraspår. Storspjuver fick fortsätta i tredjespår och in på upploppet hade han fortfarande en bit fram till täten.

Nu visade det sig att Storspjuver hade sin allra bästa bit kvar. När Jens Eriksson begärde det lilla extra klev Storspjuver fram och svarade för en riktigt vass avslutning där han till slut avgjorde med en halv längd före Hibovalle..

Sista varvet klockades Storspjuver till 1.25,5. Förstapriset i loppet var 25 000 kronor.