Storspjuver överlägsen

Hemmalaget tog två segrar i två kallblodslopp som kördes utanför V75 vid de fina tävlingarna på lördagen.

Jens Erikssons Storspjuver var bättre än någonsin och slog sina motståndare med hela sju längder. Pilbo Titan, tränad av Lena Dahlbäck, slog till med karriärens första seger i 13:e starten.

Storspjuver har radat upp andraplatser den senaste tiden, men nu kom äntligen första årssegern och det med besked.

Efter att ha hittat en bra position i andra par utvändigt vred Jens Eriksson ut till attack på sista långsidan. Det bet riktigt bra ute i tredjespår och redan 450 kvar var Storspjuver i ledningen. Han öppnade genast upp en stor lucka till klungan och till slut vann han överlägset på nya rekordet 1.26,9/2140 meter. Förstapriset var 25 000 kronor.

– Får han bara frisk så kommer att få en riktig fin vintersäsong, säger Jens Eriksson.

Pilbo Titan fick en bra start från dubbla tillägg och var redan 1300 kvar uppe som tvåa bakom Deviljas Hilda. På sista långsidan övertog Brisse med Mikael Lindqvist ledningen och där bakom hakade Pilbo Titan på tillsammans med Malin Viklund.

Det blev sedan en hård strid upploppet ner mellan de två Skelleftehästarna. Både Pilbo Tian och Brisse landade båda på 1.31,1, men målfotot visade att Pilbo Titan vann med nos. Förstapriset var 30 000 kronor.

I ett stolopp med 100 000 kronor i förstapris såg hemmahästen Celeste Brodda ut att vara på väg mot seger. Efter att tidigt ha forcerats till ledningen hade hon länge ett klart grepp om loppet, men sista biten in mot mål kom Kajsa Jonz och John östman med en vass slutstöt längst ut i banan efter ett smyglopp och kort före mål avgjorde Umåkerekipaget.

Celeste Brodda tjänade nu 50 000 kronor som tvåa efter att ha landat på 1.16,1/2160 meter.

Inom V75 tog Jazza Håleryf bästa placeringen av Skelleftehästarna. Utan att få helt fritt till slut hängde Jazza Håleryd, tränad av Anki Frisk, med bra i ryggar hela vägen. Hon slutade nu fyra på 1.14,7/2140 meter och tjänade 16 000 kronor.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge