Judge Peter spetsvann

Femårige Judge Peter tog karriärens första seger i ett lärlingslopp på Bergsåker på torsdagskvällen.

I sin fjärde start i Christian Månssons regi spetsvann Judge Peter på nya rekordet 1.15,5/1640 meter tillsammans med Öyvind Wagnild.

Det blev en utdragen spetskörning i detta lopp, men Öyvind Wagnild var offensiv bakom Judge Peter och via utvändigt ledaren tryckte man sig till ledningen efter drygt 600 meter. Till första varvet kom man på 1.14,8, men Judge Peter krigade bra upploppet ner och höll undan med nos före Angelique Quick som kom loss från rygg ledaren.

– Judge Peter hade lite problem när han kom till oss i början året och blev opererad i en has. Men det är en häst med en fruktansvärd inställning, sade Christian Månsson i segerintervjun.

Förstapriset i loppet var 40 000 kronor och ägare är Jessica Nilsson.

Christian Månsson åkte själv ner till Bergsåker för att köra Get Lucky D.E i ett tufft V86-lopp. Där blev det en åttondeplats och 5 000 kronor i prispengar sedan Get Lucky D.E landat på 1.14,3a/2140 meter efter en resa i tredje ytter.

Jens Eriksson var fyra med Let It Happen W.W, som visade uppåtform i ett fyraåringslopp för ston. Efter att ha fått tredje par invändigt efter en bit satt Let It Happen W.W länge fast över upploppet. Det var först den sista biten som hon fick fritt mellan hästar och hon störtdök då in till en fjärdeplats på 1.14,3a/2140 meter. Fjärdepriset var 12 500 kronor.

Kallblodet Polar Aurora galopperade på väg mot ledningen i första sväng i ett långlopp, men reparerade klart positivt och visade 1.29,2/2000 meter i sin upphämtning och var femma i mål.