Jazza fyra på Bergsåker

Zorro Swing och Jazza Håleryd (bilden) tog var sin fjärdeplats vid onsdagskvällens V86-tävlingar på Bergsåker.

Nyttiga Jazza Håleryd, som tränas av Anki Frisk, tog hem största prischecken då hon tjänade 16 000 kronor i ett försök i Diamantstoet.

Zorro Swing och Jens Eriksson fick en bra start från springspår på tillägg och hamnade i andra par utvändigt. Det blev dock inget vidare tempo i täten (1.15,1 första varvet) och på sista långsidan blev Jens tvungen att anfalla först i tredjespår då hästen framför var slagen.

Drygt 600 kvar fick Zorro Swing anfallsorder, men han var inte tillräckligt snabb för att hinna ner i andraspår i slutsvängen. Istället slank Jieppas Picasso ut från rygg ledaren och skrällvann loppet.

Zorro Swing avslutade godkänt på 1.12,9 sista 600 och landade på 1.13,7/2160 meter, men kunde aldrig blanda sig i segerstriden på allvar. Fjärdeplatsen var värd 9 100 kronor.

Jazza Håleryd och Ove A Lindqvist hamnade i åttonde par utvändigt från spår 14 i en spårtrappa. Det löste sig ändå ganska bra då det blev bra fart i täten samtidigt som Jazza Håleryd fick rygg på Walkie Talkie i tredjespår 1150 kvar.

På sista bortre långsidan var Jazza Håleryd fjärde häst i tredjespår och när det kom attacker i ännu vidare spår så valde Ove A Lindqvist att sitta kvar. In på upploppet kom Jazza Håleryd ut i rygg på Walkie Talkie igen och Skelleftehästen höll farten okej på 1.14,5a/2140 meter utan att kunna bli något segerhot.

Bergsåkerhästen Walkie Talkie, som senast vann V75 på Skellefteåtravet, avgjorde säkert med ett huvud på 1.14,3a/2140 meter.